Veselo dječje carstvo na 25. Špancirfestu: puno zabave i veselja uz mnoštvo kreativnih radionica Foto: Špancirfest

Veselo dječje carstvo na 25. Špancirfestu: puno zabave i veselja uz mnoštvo kreativnih radionica

Varaždinske vijesti | 25.7.2023. u 17:28h | Objavljeno u Društvo

Kažu da na mladima svijet ostaje, pa je puno ljubavi i truda uloženo u pripremu bogatog sadržaja za najmlađe šetače na ovogodišnjem, 25. Špancirfestu.

Od 18. do 27. kolovoza u raskošnom zelenilu parka iza varaždinske katedrale najmlađe očekuje Park kreative, a u Vindilandu razne igre i sportske aktivnosti.

Dječji programi na Špancirfestu omiljeni su zbog svoje raznolikosti, a Park kreative jedna je od najposjećenijih lokacija, kojoj se maleni vesele, jer tu su kreativne i edukativne radionice, glazbeni programi te interaktivne predstave.

program_spancirfest_djecji_program_Park_kreative_1.jpg

Male istraživače očekuje čak 110 radionica i više od 30 dodatnih raznolikih programa, koji će potaknuti njihovu maštu -  jer dječja mašta doista može svašta. Leonardina bojanka, Reciklopolis, Bojabee i Hokus pokus nazivi su samo nekih od tema iza kojih se kriju brojne atraktivne radionice.

Kroz Znanstvenu špajzu polaznici će istraživati svemir, pronalaziti fosile i dinosaure u pijesku, izrađivati svoje tornjeve i vjetrenjače ili izrađivati igračke od recikliranih materijala. Tematske radionice Hokus pokus djeci će ukazati koliko kemija može biti zabavna, a kroz zanimljive pokuse nastajat će vulkani, plinovi, pare i vjetrovi.

program_spancirfest_djecji_program_Park_kreative_2.jpg

U Reciklopolisu će djeca postati inženjeri gdje ih čekaju razni izazovi, a iz različitih će vrsta drva nastajati zanimljive igračke. Kreativnost će pokazati u programima inspiriranim prirodom te će izrađivati mandale i vilinske kućice, dizajnirati šašave frizure, krune i tijare. Iz Slovenije stiže "Kuća eksperimenata", tamošnji vodeći znanstveni centar, a na Špancirfestu će izložiti više od 50 zanimljivih eksponata s kojima će se najmlađi posjetitelji zabavljati na znanstveni način.

U Svijetu slame stvarat će zanimljive skulpture, a mali će šetači postati i mali plesači u dječjem disku.

program_spancirfest_djecji_program_Slama_Land_Art.jpg

Dnevna doza vitamina mališane očekuje u sklopu Kaufland smoothie radionica gdje će moći saznati kako napraviti vlastiti zdravi napitak.

Čarobni svijet zabave najmlađe očekuje i u dobro poznatom Vindilandu, kod Staroga grada, u kojem je nepresušna zabava zajamčena.

program_spancirfest_djecji_program_Vindiland.jpg

Uz besplatne ljetne atrakcije te brojne sportske aktivnosti Vindiland će posjetiti i brojni poznati sportaši, a i ove godine plesni studio Vindi priprema jedinstveni umjetnički spektakl "Milk night” i kojim će posjetitelje uvesti u magični svijet plesnog pokreta. 

Tu je i nezaobilazni lunapark. Veliki ringišpil za hrabriće, neizostavni autići za brziće, Simulator 7d s potpuno novim filmovima za klince lude za filmovima pa sve do atraktivnih Rangera i Twistera za one najhrabrije.

program_spancirfest_djecji_program_Lunapark.jpg

Za najmlađe generacije tu su Avioni, do sada najveći Svijet balona te novi vodeni svijet tobogana koji će, vjerujemo, postati jedna od omiljenih "dječjih" zabavnih stanica.

Više informacija o dječjim programa na Špancirfest možete pronaći na službenim internetskim stranicama festivala www.spancirfest.com.