Na Špancir aeropiknik stiže i jedan od najboljih akrobatskih pilota na svijetu Foto: Aeroklub Varaždin

Na Špancir aeropiknik stiže i jedan od najboljih akrobatskih pilota na svijetu

Varaždinske vijesti | 23.7.2023. u 08:00h | Objavljeno u Društvo

Na Špancir aeropikniku i aeromitingu, koji će biti organiziran na varaždinskom aerodromu u vrijeme Špancirfesta, od 18. do 21. kolovoza, nastupit će slavni akrobatski pilot Zoltan Veres, višestruki Guinnessov svjetski rekorder, koji svojim pilotskim vratolomijama oduševljava gledatelje na aeromitinzima širom svijeta.

aeropiknik_varazdin_program_najava_veres_1.jpg

Ovaj mađarski akrobatski prvak već više od trideset godina svojim spektakularnim letačkim programom fascinira gledatelje širom svijeta, od Europe, do Sjedinjenih Američkih Država, Kanade i Japana.

Zoltan Veres, europski i svjetski akrobatski prvak dvostruki je Guinnessov svjetski rekorder - 2007. godine u Al Ainu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, postavio je svjetski rekord u letenju vretena s 408 uzastopnih vretena, a Guinnessov je svjetski rekorder i u letu konvoja među zrakoplovima s najvećom razlikom u težini.

aeropiknik_varazdin_program_najava_veres_3.jpg

- Zoltan Veres je sigurno jedan od najboljih akrobatskih pilota na svijetu, koji sa svojim zrakoplovom - Extra 300 S, izvodi nevjerojatne vratolomije, kojima oduševljava milijune gledatelja na airshowovima širom svijeta. Njegov nastup na ovogodišnjem Špancir aeropikniku i aeromitingu priznanje je i Aeroklubu Varaždin i potvrda visoke kvalitete i renomea koji u Europi uživa naš aeromiting. Pozivam Varaždince i Varaždinke da ne propuste njegov spektakularni nastup na ovogodišnjem airshowu - istaknuo je Robert Mišak, tajnik Aerokluba Varaždin.

aeropiknik_varazdin_program_najava_veres_4.jpg

Nastup Zoltana Veresa bit će jedan od vrhunaca bogatog letačkog programa na ovogodišnjem Špancir aeropikniku i aeromitingu na kojem će nastupiti i akrogrupa "Krila Oluje", zrakoplovi Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, među kojima će biti i MIG - 21 UMD, Pilatusi PC - 9M Slovenskog ratnog zrakoplovstva, zrakoplov Soko Galeb G- 2, te vojni i helikopteri MUP-a.

aeropiknik_varazdin_program_najava_veres_2.jpg