MAKE UP KUTAK Šarmantna Taja Foto: Viktor Hranić

MAKE UP KUTAK Šarmantna Taja

IHR/Varaždinske vijesti | 6.3.2022. u 18:00h | Objavljeno u Društvo

- Obožavam se šminkati! Šminkam se svaki dan, pa i ako taj dan ne izlazim nikuda. To mi je jednostavno navika: ujutro ustanem, umijem se, stavim svoje kremice za njegu lica i šminku. Ne mogu zamisliti da van izađem nenašminkana – otkrila je Tatjana Popović, Varaždinka koja se nedavno vratila iz Irske.

Ništa bez ruža

Cijelu osnovnu i srednju školu uopće se nije šminkala, osim za izlazak navečer.

- Počela sam se šminkati na fakultetu i od tada se redovito šminkam, svaki dan. Najčešće koristim korektor, maskaru, rumenilo i obavezno ruž. To mi je zaštitni znak – šali se Tatjana, koju svi od milja zovu Taja i otkriva kako voli jarke boje ruževa.

- Najčešće koristim narančaste tonove, crvene i smeđe ruževe, dok mi oči nisu toliko važne. Njih obično naglasim kad izlazim navečer, a uglavnom se to svodi na malo sjenila i crtu koju povučem tušem – otkriva.

41047-92417-sminkanje-14.jpg

S obzirom da se tek nedavno vratila iz Irske, bila je to prilika da nam otkrije kako se žene šminkaju u Dublinu, gdje je i živjela sa svojim suprugom i sinom.

- Što se tiče Irkinja, mogu reći da doista postoje velike razlike. Šminkaju se žene do 35 godina i mlade djevojke, tinejdžerice i to stvarno jako, napadno, za moj ukus rekla bih čak i malo previše. Jako naglašene oči, umjetne trepavice, šljokice, nema toga što se stavljaju na sebe. S druge strane, žene iznad 40 godina uopće se ne šminkaju, one su skoz “all natural”. No zato se Afrikanke obožavaju šminkati. Obožavaju šminku, boje i ono što je zanimljivo, većina njih brije glavu i onda nose perike. Za jednu kolegicu iz hotela, s kojom sam radila, bila sam uvjerena da je plavuša, a nosila je periku! To je sasvim normalno i cool – otkrila je Tatjana.

Nikad nisam...

Iako šminkanje obožava, priznaje da joj je velika želja oduvijek bila isprobati umjetne trepavice.

- Mislim da one jako dobro naglašavaju oči, a uvijek me zanimalo kako mogu s ružem dobiti punije usne – priznala nam je Tatjana. Odlučili smo joj ispuniti želju, a u pomoć smo pozvali vizažisticu HNK Varaždin Mirelu Magdić.

41047-92419-sminkanje-10.jpg

- Tatjana ima jedno jako zahvalno lice za šminkanje i jako dobre crte lica te tzv. “hazelnut eyes”, odnosno tu jednu specifičnu boju očiju, poput lješnjaka, koje sam naglasila s mat smeđim sjenilom i crnim tušem te sve upotpunila umjetnim trepavicama, koje Tatjana, kako smo doznali, nikada nije koristila. S obzirom da Tatjana voli jaču šminku, naglasit ćemo oči, ali i usne s jakim, crvenim ružom. Ovaj make up može biti dnevni, ali i večernji – kaže Mirela Magdić.

MAKE UP KUTAK  Volite se šminkati, a ne znate koje sjenilo odabrati, kako šminkom sakriti nedostatke ili napraviti smokey eye? Podijelite s nama što ste oduvijek htjele učiniti, a nikad niste, a mi ćemo se pobrinuti da vašu neostvarenu želju ispunimo. Pošaljite nam ime i prezime, broj telefona i fotografiju na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  Svakog tjedna jedna čitateljica bit će u našem Kutku za make up. Jedini uvjet je da ste punoljetni. 

Galerija slika