MAKE UP KUTAK Djevojka iz susjedstva Foto: Dino Možek

MAKE UP KUTAK Djevojka iz susjedstva

IHR/Varaždinske vijesti | 19.3.2022. u 20:00h | Objavljeno u Društvo

- Šminkam se svaki dan, zbog posla, poslovnih sastanaka i susreta tako da mogu reći da mi je šminkanje nezaobilazan dio svakog dana – kaže Varaždinka Ivana Bunić. 

Obična djevojka iz susjedstva, kako sebe naziva, kaže da joj nikada nije žao izdvojiti novce za dobru i kvalitetnu šminku.

Kvaliteta je važna

- Jako mi je važna krema, da je hidratantna i kvalitetna, znači da nije premasna. Na nju obično stavljam puder, koji prekriva većinu nedostataka, ali prvenstveno ga koristim zbog mrljica koje imam, a potom malo maskare. Od sjenila volim zemljane tonove, a umjesto ruževa balzame i sjajila - otkriva.

Kaže kako voli prirodan izgled, no nije joj strana ni jača šminka. To ne čudi jer Ivanu mnogi poznaju kao djevojku koja je nosila mnoge modne revije u Varaždinu.

- Nemam doista ništa protiv jake, napadne, izražene šminke, ali sve ovisi o prigodi. Izražena šminka je u pojedinim svečanim prigodama poželjna – kaže Ivana koja otkriva da živi sto na sat.

Ah, te obrve...

- Mene rutina ubija. Posao mi je dinamičan i nikad nema mira, a već godinu dana članica sam Atletskog kluba Varaždin. Moram se pohvaliti, prije tri tjedna moj tim je osvojio drugo mjestu u štafeti na utrci u Splitu, a trenutno se pripremam za svoj prvi polumaraton u Čakovcu – otkrila je Ivana, koja sprema i završni rad na studiju Menadžmenta i sporta na Međimurskom veleučilištu, a uz sve to je mama 24 sata.

Što se tiče njezine svakodnevne make up rutine, kaže kako najviše vremena prilikom šminkanja izgubi na obrve, koje svakog jutra malo pojačava. Što je važno kod obrva i kako se mogu korigirati otkrila nam je vizažistica HNK Varaždin Mirela Magdić.

- Obrve su važan dio ženskog lica, ali s godinama postaju sve slabije i tanje. Stoga je jako važno da žene prepuste sređivanje obrva stručnjacima kako bi dobile pravilan oblik. Taj oblik mogu kasnije same pojačavati jer danas na tržištu doista postoji puno proizvoda za pojačavanje obrva - rekla je Mirela koja otkriva da u kazalištu, kada se radi karakterna šminka, obrve su te koje mogu dati mekoću licu ili oštrinu.

Mirela kaže kako Ivana ima pravilan oblik obrva koji treba samo malo naglasiti. - Nakon toga nanijeli smo lavanda sjenilo kako bih istaknula Ivanine izrazito plave oči, te tanku liniju crnog tuša. S obzirom na to da su obrve naglašene, radi se o laganijoj, dnevnoj šminki – kaže Mirela koja je cijelu priču zaokružila blijedo ružičastim ružem.

JAVITE SE

Volite se šminkati, a ne znate koje sjenilo odabrati, kako šminkom sakriti nedostatke ili napraviti Smooky eye? Podijelite s nama što biste voljeli učiniti, a nikad niste, a mi ćemo se pobrinuti da vašu neostvarenu želju ispunimo. Pošaljite nam ime i prezime, broj telefona i fotografiju na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Svakog tjedna jedna čitateljica bit će u našem kutku za make up i zablistati poput zvijezde! Jedini uvjet je da ste punoljetni.

Galerija slika