Likovnjaci Srednje strukovne škole osvojili sedam nagrada na međunarodnom natječaju "Boje jeseni" Foto: Facebook/Srednja strukovna škola Varaždin

Likovnjaci Srednje strukovne škole osvojili sedam nagrada na međunarodnom natječaju "Boje jeseni"

VV | 10.4.2022. u 17:30h | Objavljeno u Društvo

Učenici Srednje strukovne škole Varaždin postigli su sjajan uspjeh na ovogodišnjem, 8. Međunarodnom likovnom natječaju "Boje jeseni" u Rumunjskoj.

Na ovogodišnjem natječaju sudjelovalo je čak 1500 učenika iz cijelog svijeta s preko 1600 radova, a Srednja strukovna škola Varaždin, pod vodstvom mentorica Mateje Rusak i Ane Detoni, ove su godine poslale ukupno 25 radova na natječaj te su osvojile čak sedam nagrada. 

Učenica Nika Šobak osvojila je prvo mjesto, dok su drugo mjesto osvojile Magdalena Hrženjak, Angelina Kiš i Pia Lorena Banfić. Njihova mentorica bila je Mateja Rusak. Učenice Livia Đudajek, Renata Lodeta i Laura Ratković pod mentorstvom Ane Detoni osvojile su treća mjesta. Učenicima su diplome već pristigle, a njihovi radovi uvršteni su i u katalog izložbe.

Osmo izdanje ovog natjecanja provodilo se pod pokroviteljstvom Ministarstva za obrazovanje i istraživanja, Dječjeg kluba "Lipova" i Gradske vijećnice Lipova u Rumunjskoj. Organizator je Školski klub Lipova, voditelji i koordinatori projekta bili su prof. Iordache Camelia i prof. Tusa Zoltan, dok je o radovima odlučivalo čak osam profesora vizualnih umjetnosti, slikarstva i dizajna. U natječaju su sudjelovali učenici trećih razreda smjera grafički dizajner i dizajner odjeće Srednje strukovne škole Varaždin.

Likove radove učenika Srednje strukovne škole Varaždina pogledajte u fotogaleriji.

Galerija slika