IN MEMORIAM Kristijan Miličević (1987. - 2023.): Inspirativan, duhovit i uvijek s osmijehom na licu Foto: SŠ Ivanec/fb

IN MEMORIAM Kristijan Miličević (1987. - 2023.): Inspirativan, duhovit i uvijek s osmijehom na licu

SŠ Ivanec/vv | 8.11.2023. u 12:47h | Objavljeno u Društvo

"Njegova prerana smrt podsjeća nas na krhkost života i važnost cijenjenja svakog trenutka"

Srednja škola Ivanec oprostila se na Facebooku od nastavnika strojarstva Kristijana Miličevića, koji je poginuo u prometnoj nesreći.

Objavu prenosimo u cijelosti:

"Sjećanje na Kristijana Miličevića, nastavnika strojarstva u Srednjoj školi Ivanec, ostavit će neizbrisiv trag u srcima svih koji su ga poznavali. Nažalost, njegovu svijetlu i inspirativnu prisutnost izgubili smo u prometnoj nesreći, no uspomena na njega živjet će vječno među učenicima, kolegama i svima koji su imali čast poznavati ga.

Njegova strast prema strojarstvu i lakoća prenošenja znanja bili su zarazni, a njegova nastava nikada nije bila dosadna. Kristijanov pristup poučavanju bio je poseban i inspirirajući, često se trudio povezati teoriju sa stvarnim životnim primjerima. Bio je učitelj koji je znao kako potaknuti znatiželju i entuzijazam kod svojih učenika, a usto je bio i njihov istinski prijatelj. Sposobnost da se poveže s mladima i razgovara s njima na njihovoj razini ostavila je dubok dojam na mnoge od njih. Njegova bliskost s mladim ljudima i razumijevanje njihovih potreba bili su posebni jer je u učionici stvarao ugodno okruženje gdje su se mladi ljudi osjećali podržani i uvažavani. Učenicima je pružao više od samog obrazovanja – pružao im je osjećaj sigurnosti, povjerenja i razumijevanja.

No, Kristijan Miličević nije bio samo odličan nastavnik. Kristijan je bio osoba koja je uvijek nosila osmijeh na licu i koja je svojim duhovitošću usmjeravala pozitivnu energiju prema svima oko sebe. Njegova sposobnost da svaku situaciju pretvori u šalu ili poučnu priču te da podigne atmosferu oko sebe činila ga je jedinstvenim učiteljem i kolegom.

Kristijan Miličević također je bio poznat po svojoj velikodušnosti i spremnosti da pomogne drugima. Bio je prava ljudina koji je uvijek bio tu kada je netko trebao podršku, savjet ili samo toplu prijateljsku riječ i zagrljaj. Njegova nesebičnost i srdačnost ostavili su trajni utisak na sve koji su imali priliku surađivati s njim. Kristijanova uloga kao prijatelja i kolege bila je neprocjenjiva. Stoga ćemo zauvijek čuvati uspomene na Kristijana Miličevića kao na iznimnog prijatelja, mentora i učitelja.

Pogibija Kristijana Miličevića ostavila je veliku prazninu u srcima svih koji su ga poznavali. Njegova prerana smrt podsjeća nas na krhkost života i važnost cijenjenja svakog trenutka. Kristijan Miličević ostavit će neizbrisiv pečat u sjećanju svih onih koji su imali privilegiju poznavati ga, a njegovo naslijeđe ostat će živo i inspirirajuće za buduće generacije.

Dragi Kristijane, počivaj u miru."