Hrvatska pošta: Samo danas u upotrebi poseban poštanski žig povodom 25. Špancirfesta

vv | 18.8.2023. u 14:55h | Objavljeno u Društvo

Jubilarni 25. Špancirfest počinje danas, a Turistička zajednica grada Varaždina u suradnji s Hrvatskom poštom inicirala je izradu prigodnog poštanskog žiga, koji će se aplicirati na poštanske pošiljke i filatelističke uratke samo na dan otvorenja Špancirfesta, 18. kolovoza.

Kada ste zadnji put nekome poslali pismo ili razglednicu? Želite li svoju pošiljku "ukrasiti" ovim unikatnim žigom imate priliku to učiniti samo danas, 18. kolovoza 2023. godine, u zgradi Hrvatske Pošte (Trg slobode 9) jer nakon toga će se žig čuvati u Muzeju Hrvatske pošte i više neće biti u primjeni.

- Svaka pošiljka s ovim žigom zapravo posjeduje kolekcionarsku vrijednost pa pozivamo sve građane da danas ožive staru tradiciju slanja pisama i razglednica i pošalju lijepu poruku njima posebnoj osobi koju bi voljeli sresti na Špancirfestu i s njom podijeliti emocije i doživljaje. Prigodni žig moguće je pogledati na službenim stranicama Hrvatske pošte - navode iz HP-a.

Osim toga, Hrvatska pošta u sklopu filatelističkog šaltera omogućuje i kupovinu prve poštanske marke "Špancirfest" iz 2018. godine  koja je raritet u ograničenoj količini. Varaždinski klub kolekcionara poziva vas i na španciranje glavnim poštanskim uredom Hrvatske pošte na Trgu Slobode 9, gdje vas očekuje filatelistička izložba predsjednika VKK Varaždin Milana Pavlekovića te prikaz dijela filatelističke povijesti vezane uz Špancirfest proteklih godina.