FOTO Drugog dana olimpijskog tjedna mališani pokazali svoje biciklističke vještine

Varaždinske vijesti | 22.5.2024. u 12:12h | Objavljeno u Društvo

Nakon uspješne likovne kolonije u ponedjeljak, u utorak su se nastavile aktivnosti povodom 21. olimpijskog festivala dječjih vrtića Grada Varaždina.

Tako je drugog dana festivala 80-ak mališana iz 14 varaždinskih dječjih vrtića demonstriralo svoju spretnost i vještine u vožnji bicikla na biciklističkom poligonu.

Iako naglasak dječjeg olimpijskog tjedna nije na plasmanu, već aktivnom sudjelovanju, mališani su pokazali zavidnu razinu upravljanja biciklom i savladavanja prepreka.

Da je Varaždin jedini grad u Hrvatskoj koji čitav tjedan ima dodatne aktivnosti povodom olimpijskog festivala istaknula je koordinatorica projekta, Anica Sitar, voditeljica za sport i razvojne programe ZSUGV.

- Kroz različite aktivnosti tokom tjedna pokušavamo djeci usaditi važnost sporta i kretanja. Tjedan smo započeli likovnom akademijom, uslijedio nam je biciklistički poligon koji će djeci itekako pomoći da se samostalne snalaze u prometu, posebice jer znamo da su oni najranjiviji sudionici u prometu. Mnogi vrtićarci će po prvi puta biti sami u prometu tek kada krenu u osnovnu školu, zbog čega ih je važno prije toga naučiti prometnim znakovima, prometnoj kulturi i prometnim pravilima - rekla je Sitar te ujedno zahvalila varaždinskoj Postaji prometne policije, kao i policajkama Tei i Samanti koje su odlično odradile svoj posao.

Na biciklističkom poligonu sudjelovalo je ukupno 14 vrtića koji su bili podijeljeni u dvije skupine.

Tako je u prvoj grupi prvo mjesto odnio Dječji vrtić Bajka, a slijede ju dječji vrtići Gortanova i Čira-Čara, dok četvrto mjesto dijele dječji vrtići Pinokio, Panda, Sveta Uršula i Zeko.

U drugoj skupini prvo mjesto dijele dječji vrtići Dravska i Aleja, na trećem se nalazi Biškupec, dok četvrto mjesto dijele dječji vrtići Kozarčeva, Kućan, Koprivnička i Trakošćanska.

Dodajmo da se Olimpijski festival dječjih vrtića Grada Varaždina nastavlja natjecanjem u teniskom višeboju, i to u srijedu u 10 sati na teniskim terenima Varteks.