Dvor Trakošćan: Uz radionicu kinča, održano i druženje s groficom Mraz Foto: Dvor Trakošćan

Dvor Trakošćan: Uz radionicu kinča, održano i druženje s groficom Mraz

Varaždinske vijesti | 18.12.2023. u 18:33h | Objavljeno u Društvo

Dvor Trakošćan i ove zime nudi bogat program pod nazivom "Zima u Trakošćanu" kojim želi potaknuti sve generacije na sudjelovanje u zabavnim i edukativnim radionicama te ostalim sadržajima.

Tako se ove subote u galeriji Dvora Trakošćan u 10:30 sati održala besplatna radionica pod nazivom "Daruj mi rožico". Prisutni su sudionici imali priliku vidjeti kratki film o izradi cvijeća od krep papira koji je nastao u okviru projekta "Daruj mi rožicu" udruge Kajkaviane i Etnografskog muzeja u Zagrebu, a koji je bio financiran sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Budući da se radionica održala u vrijeme Došašća, izrađivalo se cvijeće koje može služiti kao dio božićnog "kinča". To su zapravo cvjetovi kojima se ukrašava "cimer", odnosno božićna jelka, a radionicu je vodila Danica Leštek.

U nedjelju je Dvor Trakošćan u suradnji s Umjetničkim studiom Respect održao adventsko-animacijski program pod nazivom "Druženje s groficom Mraz" koji je primarno bio namijenjen mlađim generacijama. U programu je sudjelovala i Grofovska svita udruge Plemićke mladeži, a bogat program događanja uključivao je i ulaznicu za muzej.

dvor_trakoscan_18122023_2.jpg

dvor_trakoscan_18122023_3.jpg

dvor_trakoscan_18122023_1.jpg

dvor_trakoscan_18122023_4.jpg

dvor_trakoscan_18122023_5.jpg