Zaustavio ga presretač: 45-godišnjak s 2,48 promila vozio 145 km/h Foto: VV arhiva / ilustracija

Zaustavio ga presretač: 45-godišnjak s 2,48 promila vozio 145 km/h

Varaždinske vijesti | 27.9.2021. u 10:01h | Objavljeno u Crna kronika

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodile su se tri prometne nesreće s materijalnom štetom, a Policijska uprava varaždinska danas je izvijestila o dvojici prometnih prekršitelja.

- Jučer, 26. rujna u 18.50 sati na Istočnoj obilaznici grada Varaždina, policijski službenici mobilnog tima prometne policije Policijske uprave varaždinske specijalnim vozilom za utvrđivanje prekršaja, tzv. presretačem zaustavili su vozača osobnog vozila kojim je upravljao 45-godišnjak. Vozač osobnog vozila je upravljao osobnim vozilom brzinom od 145 km/h na djelu ceste izvan naselja gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 70 km/h. Nadzorom je također utvrđeno da je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 2.48 g/kg - priopćili su iz policije.

Vozaču je na mjestu prekršaja izdan prekršajni nalog kojim mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 15.000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 4 mjeseca, te je isključen iz prometa.

Po pravomoćnosti odluke o prekršaju, prekršitelju će se odrediti i 9 negativnih prekršajnih bodova.

Policijski službenici Policijske postaje Ludbreg zaustavili su u nedjelju, 26. rujna u 1.15 sati u Hrženici, vozača osobnog vozila kojim je upravljao mladi vozač starosti 21 godinu. Nadzorom je također utvrđeno da osobnim vozilom upravlja pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.09 g/kg.

Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, doveden u Policijsku postaju Ludbreg i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje.