Za vikend 12 nesreća, u Varaždinu teško ozlijeđen pješak na kojeg je naletio auto Foto: Ilustracija

Za vikend 12 nesreća, u Varaždinu teško ozlijeđen pješak na kojeg je naletio auto

M.P./Varaždinske vijesti | 2.1.2018. u 13:11h | Objavljeno u Crna kronika

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno 12 nesreća od čega šest s ozlijeđenim osobama, a šest s materijalnom štetom.

U nesreći u Gospodarskoj ulici u Varaždinu u petak oko 18.50 sati ozlijeđen je 52-godišnji pješak.

- Muškarac starosti 29 godina upravljao je automobilom s 0.92 g/kg iz smjera Trga Ivana Perkovca u smjeru Zagrebačke ulice. Dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza zbog nekretanja sigurnosnom brzinom tako da može zaustaviti vozilo i propustiti pješake, udario je u pješaka koji je prelazio kolnik preko obilježenog pješačkog prijelaza. Od siline udara, pješak je odbačen na kolnik pri čemu je teško ozlijeđen - stoji u policijskom priopćenju.

Prema riječima dr. Anđelka Kopreka iz OB Varaždin, 52-godišnji pješak je na odjelu intenzivne njege i još je uviiek u životnoj opasnosti.

- Ima teške tjelesne ozljede, polutraumatiziran je. Nalazi se na intenzivnoj njezi, na aparatima za disanje je. Još uvijek nije izvan životne opasnosti - rekao je dr. Koprek.

U nesreći u petak oko 9.15 sati u Varaždinu ozlijeđena je jedna osoba. Iz policije su izvijestili kako je nesreću skrivio 67-godišnji vozač automobila koji je, vozeći se istočnom zaobilaznicom iz Varaždina prema Turčinu, dolaskom ispred semaforiziranog raskrižja s Cehovskom ulicom, udario u automobil 75-godišnjaka ispred sebe koji se zaustavio na raskrižju zbog promjene svjetla na semaforu. U nesreći je ozlijeđena 67-godišnja suputnica te joj je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici.

U Varaždinskoj ulici u Novom Marofu u petak oko 13.35 sati ozlijeđena je 54-godišnja vozačica. Vozeći se automobilom iz Zagreba prema Varaždinu, zbog neprilagođene brzine udarila je u zadnji dio automobila 26-godišnjakinje koja je bila zaustavljena na kolniku. Od jačine udara, njeno je vozilo odbačeno unaprijed pri čemu je udarilo u zadnji dio automobila 31-godišnjaka koji je bio zaustavljen radi propuštanja vozila iz suprotnog smjera te skretanja ulijevo. Ozlijeđenoj je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici.

Mladić starosti 16 godina ozlijeđen je u nesreći u petak oko 14.15 sati u Varaždinu. Vozeći se biciklom Ulicom Ante Starčevića iz smjera Zavojne ulice, dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza nije sišao sa bicikla već je nastavio voziti se. U tom je trenutku na njega autom naletjela 46-godišnjakinja pri čemu je biciklist pao na kolnik i ozlijedio se.

U petak oko 15.35 sati Ulici Augusta Šenoe u Sigetecu Ludbreškom ozlijeđena je 22-godišnjakinja.

- Djevojka starosti 22 godine upravljala je osobnim vozilom Šenoinom ulicom u smjeru Slokovca. Brzinu vozila nije prilagodila stanju i uvjetima prometovanja te je udarila u stražnji dio vozila 29-godišnjaka zaustavljenog na semaforu radi propuštanja vozila iz suprotnog smjera. Uslijed udara, vozilo je odbačeno unaprijed na suprotni kolnički trak gdje je udarilo u vozilo kojim je upravljala 39-godišnjakinja. Ozljede je zadobila 22-godišnja vozačica te joj je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede joj za sada nisu okvalificirane - izvijestili su iz policije.

U nesreći koja se dogodila jučer u 4.10 sati u Cvjetnoj ulici u Svetom Đurđu ozlijeđen je 42-godišnji pješak.

- Osobnim vozilom je iz smjera Ludbrega u smjeru Hrženice upravljao 19-godišnjak. Brzinu vozila nije prilagodio uvjetima i stanju kolnika te je udario u pješaka koji se nepropisno kretao po središnjem djelu kolnika. Ozlijeđeni pješak je prevezen u varaždinsku Opću bolnicu gdje mu je pružena liječnička pomoć. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane - navode iz policije.

Označeno u