Za lažni profil na Badoou i prijetnju - rad za opće dobro Foto: Ilustracija

Za lažni profil na Badoou i prijetnju - rad za opće dobro

M.P./Varaždinske vijesti | 19.10.2018. u 15:42h | Objavljeno u Crna kronika
Ljekarne VŽŽ

Zbog nedozvoljene uporabe osobnih podataka i prijetnje Općinski sud u Varaždinu nepravomoćno je osudio I.C.-a na rad za opće dobro.

Mladić je proglašen krivim jer je 2017., bez znanja i privole maloljetnice A.Š., koristeći njene osobne podatke i fotografije s Facebooka, izradio lažne profile na Twoo, Jaumo i Badoo. Usto, na Viber joj je poslao poruku “…ja ti velim nek ja zbog toga dobim 3 godine rešta onda te bum s golim rukama zadavil ak nem ja ima ko, bez brige…”.

I.C. je kazao da se osjeća krivim, dok je A.Š. navela da joj je on polubratić te da su se često družili. Kazala je da se prema njoj ponašao zaštitnički, pratio je preko aplikacija, ali i fizički pa su ga se njezini prijatelji bojali.

- Blokirala sam ga, no javljao mi se s drugog broja, čak i pod drugim imenom - rekla je, između ostalog, dodavši da joj je polubratić slao i prijeteće poruke.

Zbog nedozvoljene uporabe osobnih podataka i prijetnje dobio je jedinstvene zatvorske kazne od po sedam mjeseci, odnosno jedinstvenu zatvorsku kaznu od 11 mjeseci, koja mu je zamijenjena radom za opće dobro pri čemu se jedan dan zatvora zamjenjuje s dva sata rada. Prilikom utvrđivanja kazne, sud je olakotnim uzeo što je priznao počinjenje kaznenih djela i što više nije u kontaktu s polusestričnom, dok je otegotna bila višestruka osuđivanost.

Označeno u