Vozačica koja je usmrtila dijete (2) u Cvetkovcu upravljala Škodom varaždinskih registracija

epodravina.hr / Varaždinske vijesti | 11.10.2016. u 19:51h | Objavljeno u Crna kronika

Nakon tragične nesreće koja se danas, u utorak, oko 7.45 sati dogodila u Cvetkovcu, utvrđene su sve okolnosti, donosi portal epodravina.hr

Koprivnička policija izvijestila je da je na Trgu Svetog Trojstva, 21–godišnja vozačica upravljala osobnim automobilom Škoda varaždinskih registracijskih oznaka, u smjeru Koprivnice. Dolaskom u neposrednu blizinu kućnog broja 2, zbog nepropisnog kretanja, vozilom je skrenula na asfaltiranu površinu uz južni rub kolnika i udarila u 40–godišnjeg pješaka, koji je u naručju nosio dvogodišnje dijete, a kretao se u istom smjeru.

Na mjestu događaja od siline udara smrtno je stradala djevojčica, koja je prema riječima očevidaca odletjela ocu iz naručja. Otac je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život te je prevezen u Opću bolnicu u Koprivnici. S njima je bio i brat djevojčice koji nije zadobio ozljede.

Obitelj je inače tek nedavno doselila u Cvetkovec, a djeca su bila kod kuće s ocem, jer im je majka u bolnici u Zagrebu. Malenog je dječaka, koji je u šoku od ovog događaja, kako doznajemo, zbrinula jedna od susjeda.

Obitelj se kretala u smjeru autobusnog stajališta pa su vjerojatno krenuli na autobus.

Vozačica Škode nije bila pod utjecajem alkohola, te joj je u Općoj bolnici Koprivnica vađena krv i izuzet urin zbog utvrđivanja prisutnosti alkohola u organizmu. Navodno je izgubila kontrolu nad vozilom kad joj je kamion koji je dolazio iz suprotnog smjera, automobil i prednje staklo zapljusnuo vodom.

Očevid prometne nesreće na mjestu događaja obavio je zamjenik Općinskog državnog odvjetništva uz nazočnost policijskih službenika Postaje prometne policije Koprivnica.

Zbog počinjenja kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu protiv 21–godišnje vozačice bit će podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Koprivnici.

Od 8.15 do 10.45 sati za sav promet bila je zatvorena državna cesta broj 2, te se promet odvijao polukružnom lokalnom cestom u neposrednoj blizini mjesta događaja prometne nesreće.