Varaždinki Renati Đ. (43) sudi se zbog sumnje da je nožem pokušala ubiti supruga

| 10.7.2017. u 13:43h | Objavljeno u Crna kronika

Zbog pokušaja ubojstva partnera protekli se četvrtak na Županijskom sudu u Varaždinu trebalo nastaviti suđenje protiv Renate Đ., ali je rasprava odgođena jer je braniteljica zatražila odgodu da bi mogli pripremiti obranu.

Četrdesettrogodišnju Varaždinku optužnicom Županijskog državnog odvjetništva tereti se da je 7. studenog prošle godine, između 22.30 i 23 sata, kuhinjskim nožem ubola Rajka S., i to tijekom preprike u stanu.

Partnera, s kojim je zajedno živjela dva mjeseca, ubola je u predjelu lijevog ramena, nanijevši mu osobito tešku tjelesnu ozljedu u vidu penetralne ubodne rane lijevog ramena s izljevom u lijevo prsište, a smrtna posljedica izostala je zbog pravodobno ukazane medicinske pomoći.

Optuženoj, koja je u istražnom zatvoru provela dvadesetak dana, sudac istrage Županijskog suda u Varaždinu odredio je mjere opreza u vidu zabrane približavanja oštećenom na udaljenost manje od 50 metara te zabranu uspostavljanja i održavanja veze s njime. U obrani danoj tijekom drugog ispitivanja, optužena je navela da je partnera ubola zbog financijskih teškoća.

Naime, tjedan dana prije događaja između nje i partnera započele su razmirice jer nije ničime pridonosio zajedničkom domaćinstvu te je bilo puno neplaćenih računa, a samom, zamalo tragičnom događaju prethodila je svađa jer on vlasniku stana nije platio 1.000 kuna na ime najma, a kako su dogovorili, već je došao kući pijan.

Više pročitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti

Označeno u