U Sloveniju ilegalno pokušali "prošvercati" 11 stranih državljana? Foto: VV arhiva/Ilustracija

U Sloveniju ilegalno pokušali "prošvercati" 11 stranih državljana?

M.P./Varaždinske vijesti | 7.2.2018. u 16:57h | Objavljeno u Crna kronika
Ljekarne VŽŽ

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu provelo je prvo ispitivanje dvojice uhićenih državljana Republike Srbije (1988. i 1994.) zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Postoji osnovana sumnja da su njih dvojica 2. i 3. veljače ove godine, po prethodnom dogovoru s nepoznatom osobom iz Afganistana, za obećanu novčanu nagradu u svojim vozilima prevozili kroz Republiku Hrvatsku radi protuzakonitog prebacivanja u Republiku Sloveniju sedmero državljana Afganistana i četvero državljana Pakistana koji su u Republici Hrvatskoj imali status tražitelja azila. Policijski službenici su zaustavili i spriječili navedene osobe u ilegalnom prelasku granice u neposrednoj blizini državne granice s Republikom Slovenijom.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila osumnjičenicima istražni zatvor zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.