U prometnoj nesreći u Vidovcu teže ozlijeđena 13-godišnja djevojčica Foto: VV arhiva / ilustracija

U prometnoj nesreći u Vidovcu teže ozlijeđena 13-godišnja djevojčica

I.D./Varaždinske vijesti | 30.1.2018. u 11:01h | Objavljeno u Crna kronika

Jučer, 29. siječnja oko 14.10 sati u Ulici Stjepana Radića u Vidovcu, u prometnoj je nesreći teže ozlijeđena 13-godišnja djevojčica.

Prema izvješću Policijske uprave varaždinske, djevojčica se pješke kretala po biciklističkoj stazi u smjeru Jurketinca te je započela prelaziti kolnik ceste s lijeve na desnu stranu van obilježenog pješačkog prijelaza te se prethodno nije uvjerila da to može učiniti na siguran način.

Dolaskom do središnje linije na kolniku, u desnu stranu njezina tijela prednjim djelom je udarilo osobno vozilo kojim je iz smjera Nedeljanca u smjeru Jurketinca upravljao 35-godišnjak, a koji nije prilagodio brzinu kretanja gustoći prometa i vidljivosti tako da vozilo može pravovremeno zaustaviti pred svakom zaprekom. Ozlijeđenoj pješakinji je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a ozljede su joj okvalificirane kao teške tjelesne ozljede.

Jučer se, oko 19.20 sati, na raskrižju Zagorske, Grebengradske i Ulice Tina Ujevića u Novom Marofu, također dogodila prometna nesreća u kojoj su ozlijeđene dvije osobe. Mladić starosti 18 godina upravljao je osobnim vozilom iz smjera Ulice Antuna Mihanovića u smjeru Zagorske ulice. Dolaskom na raskrižje Ulice Tina Ujevića i Zagorske ulice, koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, vozilom je ušao u raskrižje i oduzeo prednost prolaska osobnom vozilu kojim je Zagorskom ulicom iz smjera Mađareva u smjeru Radničke ulice upravljao 58-godišnjak.

Tom prilikom je došlo do udara vozila, nakon čega je jedno vozilo u zanošenju udarilo u postavljene prometne znakove i u betonsko-metalnu ogradu. Ozljede su zadobila oba vozača te im je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede im za sada nisu okvalificirane.