U prometnim nesrećama ozlijeđena dva mopedista

D.P./Varaždinske vijesti | 4.10.2016. u 09:25h | Objavljeno u Crna kronika

Na varaždinskim prometnicama jučer su se dogodile dvije prometne nesreće u kojima su ozlijeđeni vozači mopeda, izvijestili su iz PU varaždinske.

U prometnoj nesreći koja se dogodila oko 5.30 sati u Šemovcu, ozlijeđena je 30-godišnjakinja. Ona je upravljala mopedom prije stjecanja prava na upravljanje, Plitvičkom ulicom iz smjera Jalžabeta.

U jednom je trenutku mopedom prešla udesno van kolnika na travnato tlo, gdje je izgubila ravnotežu i pala, pri čemu je ozlijeđena. Medicinska joj je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njezine ozljede za sad nisu okvalificirane.

U ulici Mihovila Pavleka Miškine u Varaždinu, dogodila se druga prometna nesreća s ozlijeđenom osobom.

- Muškarac starosti 33 godine upravljao je osobnim vozilom iz smjera Koprivničke ulice prema Trnovcu. Tom je prilikom započeo skretanje ulijevo, a da prethodno nije propustio moped kojim je iz suprotnog smjera upravljao 42-godišnjak, koji se mopedom nije kretao prometnom trakom uz desni rub kolnika već biciklističkom trakom. U namjeri izbjegavanja sudara, 42-godišnjak je pao s mopeda, pri čemu je ozlijeđen. Medicinska mu je pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Njegove će se ozljede okvalificirati naknadno - izvijestili su iz PU varaždinske.