ilustracija

U požaru ljetne kuhinje u Šemovcu ozlijeđena 65-godišnjakinja

Varaždinske vijesti | 13.12.2021. u 14:30h | Objavljeno u Crna kronika

U subotu, 11. prosinca oko 10.40 sati u Šemovcu, došlo je do ekslozije i požara plina u ljetnoj kuhinji u sklopu obiteljske kuće u vlasništvu žene starosti 65 godina. Po dojavi su na mjesto događaja izašli vatrogasci DVD Šemovec i Trnovec, te Javna vatrogasna postrojba Varaždin, koji su ugasili požar.

Očevidom je utvrđeno kako je do eksplozije došlo uslijed propuštanja plina na holender matici regulatora, koji nije bio u potpunosti pričvršćen na plinsku bocu, te je izbio požar uslijed čega je došlo do zapaljenja gorivih tvari u kuhinji.

U požaru je ozlijeđena 65-godišnjakinja, te joj je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede joj za sada nisu okvalificirane. Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno.

U nedjelju, 12. prosinca oko 15.30 sati u Hrašćici, izbio je požar u stanu u vlasništvu žene starosti 58 godina. Po dojavi su na mjesto događaja izašli vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Varaždin. Požar je do dolaska vatrogasaca ugasila vlasnica.

Očevidom je utvrđeno kako je došlo do požara adventskog vijenca na kuhinjskom stolu, te se požar proširio na ostale gorive dijelove. Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno.