U nesrećama u protekla dva dana ozlijeđeno petero osoba

M.P./Varaždinske vijesti | 23.6.2017. u 11:13h | Objavljeno u Crna kronika
Ljekarne VŽŽ

U srijedu oko 7.45 sati na državnoj cesti D-35 u Varaždinskoj ulici u Lepoglavi ozlijeđen je 28-godišnjak. Vozeći se automobilom u smjeru Ivanca, zbog nekretanja sredinom obilježene prometne trake, u jednom je trenutku sletio u lijevo na mekani teren te prednjim dijelom vozila udario u ogradu dvorišta željezničkog kolodvora. Vozilo se od siline udara zarotiralo i zaustavilo na kolniku Varaždinske ulice. Medicinska mu je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njegove ozljede za sad nisu okvalificirane.

U nesreći koja se dogodila u srijedu oko 15 sati u Ivanečkom Naselju ozlijeđena je 28-godišnjakinja. Ona je upravljala osobnim vozilom državnom cestom D-35 iz smjera Ivanca prema Varaždinu. Pri izlasku iz blagog lijevog zavoja, zbog nekretanja sredinom obilježene prometne trake, vozilom je prešla u desno te sletjela u cestovni jarak, nakon čega je naletjela na betonski most. Ozlijeđena je vozačica prevezena u varaždinsku Opću bolnicu, a njezine će se ozljede okvalificirati naknadno.

U srijedu oko 17.45 sati u Rinkovcu ozlijeđen je 15-godišnjak. On je upravljao biciklom bez zaštitne kacige, prilaznim makadamskim putem dvorišta u smjeru ceste. Tom se prilikom uključio u promet, a da prethodno nije propustio sva vozila koja se kreću cestom. U tom je trenutku u prednji kotač njegovog bicikla, prednjim dijelom udarilo osobno vozilo kojim je pod utjecajem alkohola od 1.16 g/kg, upravljao 62-godišnjak. Uslijed udara, 15-godišnjak je pao na prednje vjetrobransko staklo, a potom na kolnik. Medicinska mu je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin.

U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer oko 1 sat u Šćepanju, ozlijeđena je jedna osoba. Muškarac starosti 30 godina upravljao je osobnim vozilom iz smjera mjesta Gornjaki prema Butkovcu. Zbog neprilagođene brzine kretanja osobinama i stanju ceste, vidljivosti i preglednosti, izgubio je nadzor nad upravljačem i sletio u lijevi cestovni jarak. Pritom je u zanošenju udario u dvorišnu ogradu. Medicinska mu je pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a njegove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Jučer oko 16.45 sati na državnoj cesti D-3 u Brezničkom Humu, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Žena u dobi od 37 godina upravljala je osobnim vozilom iz smjera Varaždina prema Zagrebu. Dolaskom do raskrižja prema mjestu Butkovec, započela je skretanje u lijevo na parkiralište, u kojem je trenutku u stražnji lijevi dio njenog vozila, prednjim dijelom udarilo osobno vozilo kojim je iza nje u istom smjeru, pod utjecajem alkohola od 1.75 g/kg, upravljao 32-godišnjak. U prometnoj je nesreći ozlijeđen 24-godišnji putnik iz vozila 32-godišnjaka, te je prevezen u Opću bolnicu Varaždin.

Označeno u