Topličica: Pijan se autom zabio u betonske tulce pa pješke pobjegao policiji

M.P./Varaždinske vijesti | 24.9.2018. u 22:46h | Objavljeno u Crna kronika

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno devet nesreća i to šest nesreća s ozlijeđenim osobama i tri nesreće s materijalnom štetom.

U nesreći u petak oko 13 sati u Ulici Izidora Poljaka u Bednji ozlijeđena je jedna osoba. Mopedom je s 1.06 promila alkohola u krvi i prije stjecanja prava na upravljanje vozio 61-godišnjak. Vozio je Ulicom Izidora Poljaka te je u jednom trenutku izgubio nadzor nad mopedom i pao na kolnik i ozlijedio se.

U petak oko 13.40 sati u Zagorskoj ulici u Novom Marofu u nesreći je ozlijeđena jedna osoba.

- Četrdesetogodišnjak je vozio traktorom s pridodanim traktorskim priključkom te je započeo kretanje nogostupom Zagorske ulice, a da se prethodno nije uvjerio da tu radnju može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu, te je došlo do pregaženja prednjeg desnog kotača traktora preko lijeve noge 28-godišnje pješakinje. Pješakinja je zadobila ozljede, te joj je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici - izvijestili su iz policije.

U nesreći u subotu oko 16.55 sati na Trgu Svetog Vida u Vidovcu ozlijeđena je jedna osoba.

- Osobnim vozilom je iz smjera Varaždina u smjeru Ivanca upravljao 28-godišnjak. Uslijed nedržanja potrebitog razmaka iza drugog vozila pri vožnji u slijedu prednjim je djelom vozila udario u zadnji dio automobila kojim je neposredno ispred njega u istom smjeru upravljala 56-godišnjakinja, a koja je smanjivala brzinu zbog nailaska na kolonu vozila ispred sebe. Ozljede je zadobila 68-godišnja suputnica u vozilu, te joj je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede joj za sada nisu okvalificirane - navode iz policije.

Jučer oko 4.15 sati u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu nesreći je ozlijeđena jedna osoba. Osobnim vozilom je pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.98 g/kg upravljao 21-godišnjak. Upravljao je iz smjera Varaždina u smjeru Turčina. Dolaskom do raskrižja sa Supilovom ulicom, uslijed nekretanja vozila sredinom obilježene prometne trake te utjecaja alkohola, vozilom je sišao van kolnika i prednjim je djelom vozila udario u metalni stup semaforskog uređaja. Medicinska pomoć mu je pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane.

U nesreći u Topličici jučer oko 16.15 sati u nesreći je ozlijeđena jedna osoba. Osobnim vozilom je pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 2.10 g/kg upravljao 41-godišnjak. Upravljao je iz smjera Mađarevo u smjeru Podrute. Uslijed nedržanja vozila sredinom obilježene trake izgubio je nadzor nad upravljačem i vozilom je sletio u cestovni jarak, gdje je prednjim djelom vozila udario u dva betonska tulca. Vozač je pješice napustio mjesto događaja no naknadno su ga policajci pronašli. Vozač je zadobio ozljede, koje mu za sada nisu okvalificirane.

U Donjem Makojišću u nesreći je jučer oko 20.35 sati ozlijeđen 20-godišnjak.

- Osobnim vozilom je iz smjera Brezničkog Huma u smjeru Jelenščak upravljao 20-godišnjak. Upravljao je pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 0.77 g/kg. Zbog nedržanja vozila sredinom obilježene prometne trake i utjecaja alkohola vozilom je sišao s kolnika, te je došlo do prevrtanja vozila u cestovni jarak. Vozač je zadobio ozljede, te mu je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane - naveli su iz policije.

Označeno u