Tijekom vikenda 16 prometnih nesreća, ozlijeđene četiri osobe Foto: VV arhiva / ilustracija

Tijekom vikenda 16 prometnih nesreća, ozlijeđene četiri osobe

I.D./Varaždinske vijesti | 9.7.2018. u 11:44h | Objavljeno u Crna kronika

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno 16 prometnih nesreća i to tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i 13 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

U subotu, 7. srpnja oko 16.20 sati u Lepoglavi, na mostu preko rijeke Bednje dogodila s prometna nesreća s ozlijeđenim osobama. Muškarac starosti 57 godina upravljao je osobnim vozilom državnom cestom D-35 iz smjera centra Lepoglave. Dolaskom do raskrižja s državnom cestom D-74, skrenuo je udesno i pri vožnji mostom preko rijeke Bednje, zbog nekretanja sredinom prometne trake, vozilom je prešao u lijevo. Pritom je prednjim dijelom vozila udario u prednji dio osobnog vozila kojim je iz suprotnog smjera upravljao 24-godišnjak. U prometnoj je nesreći ozlijeđen 24-godišnji vozač i 21-godišnja putnica iz njegovog vozila. Medicinska im je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njihove će se ozljede okvalificirati naknadno.

U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, 8. srpnja oko 9 sati u Harambašinoj ulici u Svetom Petru, ozlijeđena je jedna osoba. Žena starosti 43 godine upravljala je osobnim vozilom, krećući se vožnjom unazad po neobilježenom parkirališnom prostoru kod društvenog doma. Pritom je stražnjim dijelom vozila udarila u 88-godišnju pješakinju koja se kretala po prilaznom putu koji vodi do društvenog doma. Pješakinja je uslijed udara pala na tlo pri čemu je ozlijeđena. Medicinska joj je pomoć pružena u Općoj bolnici Koprivnica, a njezine su ozljede okvalificirane kao teže.

Jedna je osoba ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, 8. srpnja oko 11 sati u Možđencu. Muškarac starosti 81 godinu upravljao je osobnim vozilom iz smjera Sudovca u smjeru naplatnih kućica auto-ceste A-4. Dolaskom na državnu cestu D-24 koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, ušao je u raskrižje, a da nije propustio vozila koja su se kretala istom. Zbog toga je prednjim dijelom vozila udario u desni bočni dio osobnog vozila kojim je državnom cestom iz smjera Novog Marofa u smjeru Varaždinskih Toplica upravljao 49-godišnjak. U prometnoj je nesreći ozlijeđena 48-godišnja putnica iz vozila 49-godišnjaka. Medicinska joj je pomoć pružena na mjestu događaja, a njezine su ozljede okvalificirane kao lakše.