U prometnoj nesreći u Doljanu ozlijeđene su tri osobe Foto: Foto čitatelja

Tijekom božićnih blagdana čak 33 prometne nesreće na cestama Varaždinske županije

I.D./Varaždinske vijesti | 27.12.2017. u 14:03h | Objavljeno u Crna kronika

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodile su se ukupno 33 prometne nesreće i to osam prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 25 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Tri osobe ozlijeđene su tako u petak 22. prosinca u prometnoj nesreći koja se dogodila oko 19.15 sati u Ulici bana Jelačića u Doljanu. Muškarac starosti 53 godine upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1.21 g/kg iz smjera Svetog Ilije u smjeru Tomaševca. Po izlasku iz desnog blagog zavoja, zbog neprilagođene brzine kretanja osobinama i stanju ceste, izgubio je nadzor nad upravljačem i vozilom prešao na lijevu prometnu traku. Tom je prilikom u desnu bočnu stanu njegovog vozila, prednjim dijelom udarilo osobno vozilo kojim je iz suprotnog smjera upravljao 22-godišnjak. U prometnoj su nesreći ozlijeđena oba vozača i 57-godišnji putnik iz vozila 53-godišnjaka. Medicinska im je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin.

Istog je dana, u prometnoj nesreći koja se dogodila oko 23.30 sati u Rinkovcu, ozlijeđena jedna osoba. Mladić u dobi od 22 godine upravljao je neregistriranim osobnim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 2.23 g/kg. Zbog neprilagođene brzine kretanja u jednom je trenutku izgubio nadzor nad upravljačem i vozilom sletio udesno van kolnika te prednjim dijelom udario u betonsku ogradu. Prednji dio vozila se uslijed udara u ogradu zapalio, pri čemu je nagorjela prednja strana u predjelu motora i kontrolna ploča vozila. Požar su ugasili vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Bednja. U prometnoj je nesreći ozlijeđen 21-godišnji putnik iz vozila. Medicinska mu je pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a njegove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Jedna je osoba ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 23. prosinca oko 6.50 sati u Varaždin Bregu. Muškarac starosti 27 godina upravljao je osobnim vozilom u smjeru Vrtlinovca. Dolaskom u Banjščinu, zbog neprilagođene brzine osobinama i stanju ceste te uvjetima prometovanja, prednjim desnim bočnim dijelom vozila udario je u 34-godišnjeg pješaka koji se nepropisno zadržavao na kolniku. Pješak je uslijed udara ozlijeđen te je prevezen u Opću bolnicu Varaždin. Njegove ozljede za sad nisu okvalificirane.

U subotu, 23. prosinca oko 13 sati na raskrižju županijske ceste i državne ceste D-2 kod Poljane Biškupečke, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Muškarac starosti 33 godine upravljao je osobnim vozilom iz smjera Poljane Biškupečke u smjeru Beretinca. Dolaskom do raskrižja s državnom cestom D-2, zbog nedržanja potrebnog razmaka pri vožnji u slijedu, u kočenju je prednjim dijelom vozila udario u stražnji dio osobnog vozila kojim je ispred njega u istom smjeru upravljao 47-godišnjak, koji je usporavao zbog zaustavljenog vozila ispred sebe. Od siline udara, vozilo 47-godišnjaka je odbačeno unaprijed te je udarilo u stražnji dio osobnog vozila kojim je ispred njega upravljala 47-godišnjakinja koja se zaustavila na znak žutog svjetla na semaforu. U prometnoj je nesreći ozlijeđen 33-godišnji vozač te mu je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj bolnici.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 23. prosinca oko 13.15 sati na državnoj cesti D-2 u Varaždinu, ozlijeđeno je četverogodišnje dijete. Muškarac starosti 28 godina upravljao je osobnim vozilom iz smjera Ulice Vilka Novaka u smjeru Gospodarske ulice. Zbog nedržanja potrebnog razmaka pri vožnji u slijedu, u kočenju je prednjim dijelom vozila udario u stražnji dio osobnog vozila kjim je ispred njega u istom smjeru upravljao 32-godišnjak, koji je usporavao brzinu zbog zaustavljenog vozila ispred sebe. Od siline udara vozilo 32-godišnjaka je odbačeno unaprijed te je prednjim dijelom udarilo u stražnji dio osobnog vozila kojim je u istom smjeru upravljala 40-godišnjakinja, a koja se zaustavila zbog kolone vozila ispred sebe. U prometnoj je nesreći ozlijeđeno dijete iz vozila 32-godišnjaka te mu je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Čakovec.