SUĐENJE U TIJEKU Hajduk Vučić i Kanoti dobile posao u Gradu nakon 440.000 kn otpremnine

| 13.3.2017. u 12:34h | Objavljeno u Crna kronika

Protiv Darinke Hajduk Vučić i Dubravke Kanoti, bivših zaposlenica Varaždinske županije i Grada Varaždina, na Općinskom sudu u Varaždinu u tijeku je kazneni postupak temeljem optužnice koja je protiv njih podignuta u lipnju 2015. zbog prijevare. ”

Općinskom državnom odvjetništvu u Varaždinu sporno je njihovo zapošljavanje u Gradu te isplata otpremnina u Varaždinskoj županiji u rujnu 2010. godine.

Optužnicom im se, naime, stavlja na teret da su kao zaposlenice županije, nakon što su odlukom novoga župana Predraga Štromara bile stavljene na raspolaganje uslijed ukidanja njihovih radnih mjesta, u cilju da za sebe ishode isplatu otpremnine koja im nije pripadala jer su zasnovale nove radne odnose u Gradu, Varaždinskoj županiji navodno zatajile svoja nova zaposlenja.

Stoga im je nepripadno isplaćena otpremnina u ukupnom iznosu većem od 440.000 kuna. Obje su na početku glavne rasprave kazale da se ne smatraju krivima te su osporile imovinskopravni zahtjev Varaždinske županije, pri čemu se od Kanoti traži 220.344 kune, a Hajduk Vučić 227.031 kunu.

U Varaždinskoj županiji Hajduk Vučić je godinama radila na mjestu tajnice, dok je Kanoti ondje bila pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb, a kasnije i stručna suradnica. U Gradu Varaždinu su zaposlene u tadašnjem Upravnom odjelu za kulturu, sport i tehničku kulturu.

Detaljno o postupku u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti