Strmec Remetinečki: Kuća eksplodirala jer su radnici oštetili cijevi za plin

M.P./Varaždinske vijesti | 1.3.2017. u 11:25h | Objavljeno u Crna kronika

U Strmcu Remetinečkom jučer oko 11 sati djelatnici poduzeća sa sjedištem u Varaždinu kopali su i bušili zemlju zbog polaganja vodovodne cijevi.

Prilikom bušenja s hidrauličnom bušilicom na dubini od oko 120 centimetara, došlo je do oštećenja plinske polietilenske cijevi, a potom i do ispuštanja zemnog plina. Plin je kroz betonske cijevi kanalizacije koje su bile položene u zemlji, ušao u kupaonicu na katu kuće u vlasništvu 51-godišnjaka i 60-godišnjaka.

Pritom je došlo do stvaranja eksplozivne smjese zemnog plina i zraka, a potom i do eksplozije. Eksplozija se iz kupaonice proširila čitavim prvim katom kuće, uslijed čega su nastala mehanička oštećenja u vidu izbijanja vrata na nekoliko prostorija, oštećenja sanitarija u kupaonici i drugo.

Na mjesto događaja izašli su djelatnici poduzeća za distribuciju plina koji su obavili mjerenja prisutnosti zemnog plina te će sanirati oštećenja na plinskoj cijevi. Prilikom eksplozije nije bilo ozlijeđenih osoba, a visina materijalne štete utvrdit će se naknadno.

Označeno u