Stop policija: U sudaru u Breznici ozlijeđen 9-godišnjak Foto: VV arhiva / ilustracija

Stop policija: U sudaru u Breznici ozlijeđen 9-godišnjak

I.D./Varaždinske vijesti | 3.12.2018. u 16:54h | Objavljeno u Crna kronika

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno devet prometnih nesreća i to tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i šest prometnih nesreća s materijalnom štetom.

U petak, 30. studenog oko 18.30 sati u Donjem Knegincu u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba. Osobnim vozilom je parkiralištem jednog trgovačkog centra upravljao 29-godišnjak, a dolaskom do raskrižja s Ulicom grada Lipika koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, vozilom je ušao u raskrižje i oduzeo prednost prolaska osobnom vozilu kojim je Ulicom grada Lipika iz smjera Gornjeg Kneginca u smjeru trgovačkog centra upravljala 28-godišnjakinja. Uslijed udara jedno je vozilo odbačeno udesno van kolnika i tom je prilikom udarilo u parkirano osobno vozilo. Vozačica je zadobila ozljede, te joj je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj općoj bolnici. Ozljede joj za sada nisu okvalificirane.

Jučer, 2. prosinca oko 13.08 sati u Breznici na državnoj cesti D-3, dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđeno dijete. Muškarac starosti 42 godine upravljao je osobnim vozilom iz smjera Varaždina u smjeru Zagreba te se zaustavio na prometnoj traci budući da su mu policijski službenici tablicom "stop policija" signalizirali zaustavljanje. Prema policijskom izvješću, vozač je kasno uočio znak za zaustavljanje jer je vozio nepropisnom brzinom te je u zadnji dio njegovog vozila udarilo vozilo kojim je neprilagođenom brzinom upravljao 74-godišnjak. Ozljede je zadobio 9-godišnji putnik u vozilu te mu je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj općoj bolnici. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane.

Jučer, 2. prosinca oko 18.05 sati u Koškovcu, na županijskoj cesti, dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđena jedna osoba. Muškarac starosti 41 godinu upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji 2.33 g/kg. Upravljao je županijskom cestom i zbog neprilagođene brzine te umanjene sposobnosti upravljanja vozilom izgubio je nadzor nad vozilom i sletio van kolnika u betonski most. Vozač je zadobio ozljede te mu je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane.