SLUČAJ KAPTOL "Ovdje se radi o dobroj namjeri, a ne zlonamjernoj pozajmici"

| 11.2.2019. u 17:00h | Objavljeno u Crna kronika
Ljekarne VŽŽ

- Godinama sam vodio Coning, prije nego što su vođenje preuzeli Lovrenčić, Ptiček i Prpić, tako da mogu reći da se ovdje radi o dobroj namjeri, a ne zlonamjernoj pozajmici, ali to ne znači da nije trebalo poduzeti sve mjere da se ona naplati, naglasio je Radimir Čačić, varaždinski župan i bivši suvlasnik Coninga, tijekom svjedočenja na varaždinskom Županijskom sudu gdje se vodi postupak protiv Stjepana Ptičeka, Miroslava Medurića i Franca Kocjana.

Iako se kao državni dužnosnik morao povući iz upravljačkih i nadzornih tijela Coninga u predati na odvjetnika upravljačka prava u poduzeću u kojem je imao nešto više od 20 posto dionica, Čačić je bio upoznat s pozajmicom AIC-u jer mu je Ptiček najavio namjeru suradnje s Katoličkom crkvom, pojašnjavajući da postoji komunikacija s tadašnjim izvođačima na rekonstrukciji katedrale.

- Ponekad su se konzultirali sa mnom, bez obzira što su moja upravljačka prava bila prenijeta na Žurića, a nadzornom su odboru bili moja sestra Ramuščak i Lovrenčić kao njezin zamjenik. Što se tiče poslova sa crkvom, rekao sam „dapače“, budući da se radi o velikom investitoru, a bio mi je poznat i njezin šef financija, Mijo Gabrić, koji je dolazio u moje ministarstvo na razgovore u vezi povrata imovine Crkvi. Sve što je on tražio nije se moglo realizirati, ali je bilo i onoga što je bilo i u interesu države i u interesu Crkve - svjedočio je Čačić, napominjući da nakon toga nije ništa čuo i vezi sporne pozajmice sve dok mu na nju nije ukazao tadašnji direktor Coninga Davorin Prpić, najavljujući da će poduzeti sve da se vrati.

                    Više o ovoj temi čitajte u novom broju Varaždinskih vijesti