Referentica ivanečke podružnice humanitarne organizacije prisvojila si 272.000 kuna?

M.P./Varaždinske vijesti | 2.10.2017. u 12:03h | Objavljeno u Crna kronika

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 46-godišnjakinjom, policijski službenici PU varaždinske utvrdili su postojanje sumnje na počinjenje kaznenih djela pronevjere i krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

Policija sumnja da je 46-godišnjakinja kao administrativno-financijski referent jedne humanitarne organizacije podružnice Ivanec, u razdoblju od siječnja 2011. do ožujka 2017. godine, pronevjerila dano joj imovinsko pravo korištenja kartice žiro računa, koja joj je bila povjerena na radu, te u više navrata neovlaštenim korištenjem podizala gotov novac na bankomatima i šalterima.

Taj je novac potom sprovodila kroz blagajnu podružnice, na način da ga je najprije uplatila u blagajnu o čemu je sastavila uplatnicu, a potom je uplaćene novčane iznose isplaćivala sebi, pribavljajući si protupravnu imovinsku korist. Kako bi to prikrila, o navedenim isplatama sastavljala je isplatnice na koje je unosila neistinite podatake o primatelju navodeći da je to jedan obrt. Te je isplate potom pravdala krivotvorivši račune spomenutog obrta, koje je račune, svjesna protupravnosti svojih djela, ovjeravala faksimilom ravnateljice podružnice ili krivotvorila njezin potpis te pečatila pečatom ustanove kojim je ovjeravala svu navedenu dokumentaciju, nakon čega je taj lažni podatak o plaćanju prema obrtu, unosila i u blagajnički izvještaj ustanove.

Time je protupravno stekla imovinsku korist od oko 272.000 kuna. Protiv nje će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.