Provale u Varaždinu, Sv. Iliji i Knegincu, na meti i kokoši i milodari Foto: ilustracija

Provale u Varaždinu, Sv. Iliji i Knegincu, na meti i kokoši i milodari

I.D./Varaždinske vijesti | 10.12.2018. u 18:50h | Objavljeno u Crna kronika

Varaždinska je policija izvijestila o provalama i krađama koje su se proteklih dana dogodile na području Varaždinske županije.

Tijekom noći 7./8. prosinca, u Ulici Franje Račkog u Varaždinu, nepoznati je počinitelj provalio u ograđeni posjed u vlasništvu 67-godišnjaka te iz peradarnika otuđio više desetaka kokoši. Prema izjavi oštećenog, materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna. Policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja ovog kaznenog djela.

U subotu, 8. prosinca oko 0.30 sati, nepoznati je počinitelj provalio u poslovnu zgradu poduzeća u Ulici Vilima Cecelje u Svetom Iliji. Otuđeni predmeti i visina materijalne štete utvrdit će se naknadno. Protiv nepoznatog počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

U subotu, 8. prosinca, nepoznati je muškarac otuđio jaknu iz jedne od trgovina u sklopu trgovačkog centra u Donjem Knegincu. Visina materijalne štete iznosi preko tisuću kuna. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju otkrivanja počinitelja ovog kaznenog djela.

U subotu, 8. prosinca od 17 do 19.30 sati, kod sportske dvorane u Graberju u Varaždinu, nepoznati je počinitelj iz nezaključanog prtljažnika osobnog vozila u vlasništvu 37-godišnjakinje, otuđio sportsku torbu, trenirku, tenisice i drugu sportsku opremu. Materijalna šteta prema izjavi oštećene, iznosi nekoliko tisuća kuna. Protiv nepoznatog počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Jučer, 9. prosinca, u Hallerovoj aleji u Varaždinu, nepoznati je počinitelj provalio u župnu crkvu i otuđio vrećice s prikupljenim milodarima. Visina materijalne štete procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna. Policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja ovog kaznenog djela.

IZ PU varaždinske su također izvijestili da su se tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodile ukupno četiri prometne nesreće, i to sve četiri s materijalnom štetom.

Od ostalih događaja, tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave varaždinske zabilježena su četiri prekršaja protiv javnog reda i mira i to u Trnovcu Bartolovečkom, Sračincu i u dva slučaja u Varaždinu, a radi se o događajima vezanim uz naročito drsko i nepristojno ponašanje.

Označeno u