Zbog sumnje u pokušaje ubojstva u Topličici 56-godišnjak u istražnom zatvoru Foto: Ilustracija

Zbog sumnje u pokušaje ubojstva u Topličici 56-godišnjak u istražnom zatvoru

IHR/Varaždinske vijesti | 20.3.2019. u 09:13h | Objavljeno u Crna kronika
Ljekarne VŽŽ

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv 56-godišnjaka  koji je u subotu, 16. ožujka u Topličici pokušao ubiti dvoje ljudi te je prijetio. Muškarcu je određen i istražni zatvor.

> Slučaj Topličica: Dvojicu pokušao ubiti, među kojima je i osoba s invaliditetom, a onda još prijetio

Istraga je pokrenuta zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela pokušaja teškog ubojstva, pokušaja ubojstva, povrede djetetovih prava i dva kaznena djela prijetnje.

Sumnja se da je 56-godišnjak 16. ožujka u dvorištu ispred obiteljske kuće u mjestu Topličica, u prisutnosti svoje sedmogodišnje unuke, u cilju usmrćenja zadao ubod nožem 53-godišnjaku u prsni koš, a odmah potom ubo nožem u trbuh 30-godišnjeg supruga svoje kćeri, koji je osoba s težom tjelesnom smetnjom. Kako je navedeno na stranicama DORH-a, obojica oštećenika zadobila su teške ozljede, i to 53-godišnjak razderotinu jetre, ozljedu želuca i otvorenu ranu trbušne šupljine, a 30-godišnjak otvorenu ranu prsnog koša s izljevom krvi i zraka u plućnu šupljinu.

- Osnovano se sumnja da je 56-godišnjak nakon opisanih radnji lupao po ulaznim vratima kuće i prijetio ukućanima ubojstvom. Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila 56-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u postupku i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela i počinjenja kaznenih djela kojima prijeti - navode u DORH-u.