Prevarantica (31) se lažno predstavljala i od naivnih "izvukla" 1,4 mil. kn i 355 tisuća eura

V.V. | 26.3.2018. u 12:22h | Objavljeno u Crna kronika

- Policijski službenici Policijske uprave varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjakinjom, zbog sumnje da je počinila više kaznenih djela Prijevare i Krivotvorenja isprave na štetu više osoba - izvijestili su iz PU varaždinske.

Kako se sumnja, navedena je od 2015. do 2017. godine, svjesno i namjerno dovodila u zabludu oštećenike u pogledu svog službenog položaja kao zaposlenice jedne banke sa sjedištem u Zagrebu, nudeći im ispred banke nepostojeća povlaštena oročenja novčanih sredstava građana, uz visoke kamatne prinose.

- Tako je od njih prisvajala  novčana sredstva radi vlastite koristi, uplatama od strane oštećenih na svoj tekući račun, kao i osobnom predajom u prostoru njene obiteljske kuće, a za što je izdavala lažnu ispravu u ime spomenute banke. U sadržaj lažne isprave unosila je neistinite podatke i svojim potpisom  i potpisom oštećenih osoba, ovjeravala dokumente takvog sadržaja kao prave, svjesno ih obmanuvši i uvjerivši da je isprava prava i izdana od banke - pojasnili su u varaždinkoj policiji.

Kriminalističkim je istraživanjem utvrđena prijevara na štetu 15 osoba te krivotvorenje isprave na štetu 8 osoba, kao i prijevare u pokušaju na štetu 4 osobe. Navedena je ovim kaznenim djelima protupravno prisvojila iznos od oko 1 470 000 kuna i 355 000 eura.

Po završetku kriminalističkog istraživanja, predana je uz kaznenu prijavu pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske.

Označeno u