Preminuo 18-godišnjak koji je teško ozlijeđen u eksploziji u radionici kod Ludbrega Foto: DVD Ludbreg

Preminuo 18-godišnjak koji je teško ozlijeđen u eksploziji u radionici kod Ludbrega

Varaždinske vijesti | 11.3.2019. u 11:44h | Objavljeno u Crna kronika

Mladić (18) koji je teško ozlijeđen u eksploziji u prostoru autolimarske radionice u Svetom Petru kod Ludbrega, preminuo je u Traumatološkoj bolnici u Zagrebu. Kako prenosi Večernji.hr, liječnici Odjela za opekline Traumatološke bolnici u Zagrebu tjednima su se borili za njegov život, nekoliko puta su ga operirali, priključili su ga na umjetna pluća, ali nije mu bilo spasa.

Eksplozija u radionici dogodila se 20. veljače, a očevidom je utvrđeno da su vlasnik obrta starosti 21 godinu i 18-godišnji mladić skidali rezervoar goriva osobnog vozila postavljenog iznad betonske jame za pregled vozila, pri čemu je 18-godišnjak bio u unutrašnjosti jame i skidao gumena crijeva dovoda goriva te odvijao vijke s nosača spremnika.

- U jednom je trenutku došlo do kapanja benzina iz spremnika na njegovu odjeću i rasvjetno tijelo postavljeno na zidu jame, što je izazvalo eksploziju i požar benzinskih para, uslijed kojih je zadobio opekline po licu i tijelu - izvijestili su iz PU varaždinske.

Požar se proširio na osobno vozilo koje je u potpunosti izgorjelo te na unutrašnjost radione u kojoj je izgorio sav inventar s alatom i rezervnim dijelovima. Prilikom pružanja pomoći i izvlačenja mladića iz jame, opekline podlaktice je zadobio i 45-godišnjak, koji je sam zatražio liječničku pomoć u Općoj bolnici Varaždin. Požar su ugasili vatrogasci dobrovoljnih vatrogasnih društava Ludbreg i Mali Bukovec.