Mladić (18) koji je skrivio prometnu nesreću s troje poginulih odveden u pritvor Foto: Mario Knor

Mladić (18) koji je skrivio prometnu nesreću s troje poginulih odveden u pritvor

M.P./Varaždinske vijesti | 5.9.2016. u 13:08h | Objavljeno u Crna kronika

Kako su izvijestili iz PU varaždinske, 18-godišnjak koji je skrivio nesreću u kojoj su poginule tri osobe je predan je pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

Podsjetimo, jučer oko 20.24 sata na dionici državne ceste na usponu prema hotelu Lagus, sudarila su se dva automobila i dva motocikla. Dvije su osobe od zadobivenih ozljeda preminule na licu mjesta, dok su četiri prevezene u OB Varaždin. Nažalost, ozljedama je podlegla i treća osoba.

Prema informacijama iz PU varaždinske, nesreću je skrivio vozač osobnog vozila (98. godište) koji je u nepreglednom zavoju pretjecao preko pune linije pri čemu je došlo do sudara između dva automobila i dva motocikla.

U trenutku nepropisnog pretjecanja prednjim djelom vozila je udario u motocikl kojim je iz suprotnog smjera upravljao 53-godišnji muškarac, prevozeći na stražnjem sjedištu 53-godišnju suputnicu, zatim je udario i u motocikl slovenskih registarskih oznaka kojim je također iz suprotnog smjera upravljao 44-godišnji muškarac, prevozeći na zadnjem sjedištu 60-godišnjakinju. 

U nesreći su poginuli vozači motocikla R.B. (63. godište) i F.B. (72. godište) te putnica na motociklu M.B. (63. godište). Druga putnica na motociklu (56. godište) zadobila je teške tjelesne ozljede opasne po život.

Putnici iz automobila, njih četvero, u nesreći su lakše ozlijeđeni.

Očevid je obavila Zamjenica općinskog državnog odvjetništva u Varaždinu sa policijskim službenicima i prometnim vještakom. Zbog provođenja očevida promet na toj dionici državnoj cesti bio je zatvorene za sav promet u vremenu od 20.30 do 1.20 sati, promet se odvijao obilaznim pravcima.

>> Dvije osobe poginule u teškoj nesreći na Varaždin Bregu

>> FOTO Varaždin Breg: Dvije osobe poginule, četiri prevezene u bolnicu

Označeno u