Pravomoćno oslobođena optužbe za teško sramoćenje Univerzala

| 23.6.2018. u 10:45h | Objavljeno u Crna kronika

Zoricu Geiger, koju je varaždinski Općinski sud lani uvjetno osudio na plaćanje novčane kazne od 2.500 kuna zbog teškog sramoćenja tvrtke Univerzal na javnom skupu održanom 2015., Županijski je sud u Puli, nakon žalbe, proglasio nedužnom.

Varaždinku, koja stanuje nedaleko od Univerzala, drugostupanjski je sud oslobodio optužbe da je 4. veljače 2015., tijekom aktualnog sata GO HNS-a u prostorijama varaždinskog 7. MO, pred pedesetak ljudi, držeći plastičnu vrećicu u kojoj je tvrdila da se nalazi štakor, izjavila da “im štakori dolaze do kuća”, pri čemu se pozivala i na odgovor suvlasnika tvrtke Marijana Kovačića na njen upit postavljen na javnom skupu u Varaždinskoj županiji 5. rujna 2014., a vezano uz izdavanje okolišne dozvole Univerzalu.

- Evo jednog. Stoga sam tražila deratizaciju oko Univerzala od Komunalnog odjela gdje su mi poručili da za to nema novca i neka idem Kovačiću, koji mi je rekao da se zapravo radi o štakorima iz Ulice braće Radić koji su stigli kanalizacijom - kazala je Geiger na skupu 2015.

Zbog toga ju je Univerzal tužio varaždinskom Općinskom sudu koji ju je u studenom proglasio krivom. Geiger je, međutim, uložila žalbu na tu presudu te je vijeće pulskog Županijskog suda ocijenilo da je ona osnovana. Drugostupanjski je sud ukazao da iz činjeničnog opisa izreke prvostupanjske presude ne proizlazi da je izjavila da štakori dolaze iz Univerzala, a ni da je u to sigurna, a niti da je na javnom skupu izjavila da je donijela štakora iz Univerzala. 

Činjenični opis izreke presude, koji odgovara opisu iz privatne tužbe, ne može se podvesti pod kazneno djelo teškog sramoćenja, a niti pod bilo koje drugo kazneno djelo protiv časti i ugleda - zaključio je pulski sud.

Označeno u