Potvrđena presuda kojom je student oslobođen krivnje za teško sramoćenje Univerzala

M.P./Varaždinske vijesti | 23.12.2016. u 09:03h | Objavljeno u Crna kronika
Ljekarne VŽŽ

Drugostupanjski Županijski sud u Bjelovaru ovih je dana potvrdio presudu prvostupanjskog Općinskog suda u Varaždinu kojom je mladi student Matija Sučić oslobođen krivnje za teško sramoćenje.

Kao što je poznato, studenta strojarstva iz Tuhovca zbog tog je kaznenog djela privatno tužila varaždinska tvrtka Univerzal po čijem je mišljenju Sučić tvrtku teško osramotio rečenicom da „Energana Univerzala polako, ali sigurno truje sadašnje i buduće generacije” u priopćenju koje je Sučić odaslao medijima nakon tribine “Ekološki pristup gospodarenju otpadom”.

Sučić kaže kako je pravomoćna presuda Županijskog suda u Bjelovaru važan trenutak za grad Varaždin.

- Mogu reći da naše pravosuđe funkcionira i da javnost mora i treba biti spremna braniti svoje interese pa čak i ako ih tuži „lokalni moćnik“. Važno je ohrabriti građane grada Varaždina, ali jednako tako i cijele Hrvatske, i kazati im da naše pravosuđe bar koliko-toliko funkcionira i da trebaju skupiti hrabrosti i braniti javne interese. Uz puno odricanja i muke dokazao sam svoju nevinost, no vrijedilo je svake sekunde - kratko je poručio Sučić.