Policija o optužbama: Mladić (17) tijekom ispitivanja nije ozlijeđen

V.V. | 19.2.2018. u 11:35h | Objavljeno u Crna kronika

Nakon što smo jučer pisali o slučaju 17-godišnjeg P.D. iz Svibovca Podravskog, čija majka tvrdi da je ozlijeđen tijekom policijskog ispitavanja, o svemu su se oglasili i izvanrednim priopćenjem iz varaždinske policije.

Iz policije poručuju kako je točno da su obavili obavijesne razgovore sa 17-godišnjakom vezano uz narušavanje javnog reda i mira u kojima je sudjelovao, no ističu kako su sve radnje koje je policija poduzimala prema maloljetniku provedene sukladno važećim propisima i uz nazočnost svih osoba koje zakon uvjetuje kad je u pitanju postupanje prema maloljetnoj osobi.  

- Maloljetnik tijekom policijskog postupanja nije ni na koji način ozlijeđen, što potvrđuje i medicinska dokumentacija liječničke ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Varaždinske županije, koja je u dva navrata i pozivana u Policijsku postaju Varaždin jer su prema maloljetniku uporabljena sredstva prisile - poručili su iz policije te ponovili kako nije bilo propusta.

- Nadležne službe za zakonitost postupanja utvrdile su da su sredstva prisile uporabljena zakonito i opravdano te da nije bilo propusta u postupanju policijskih službenika što je potvrđeno i uvidom u video nadzor prostorije u kojoj su sredstva prisile uporabljena, kao i drugih prostorija u kojima je 17-godišnjak boravio u Policijskoj postaji Varaždin - stoji u izvanrednom priopćenju.

 U priopćenju se navodi i kako je u tijeku provođenje policijskih izvida zbog utvrđivanja svih okolnosti vezanih uz kaznena djela prijetnje, prisile prema službenoj osobi i drugih kaznenih djela za koje postoji sumnja da su počinjena na štetu policijskih službenika.

Označeno u