Pijan 36-godišnjak autom naletio na 16-godišnjakinju na zebri

M.P./Varaždinske vijesti | 6.2.2017. u 11:13h | Objavljeno u Crna kronika
Ljekarne VŽŽ

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno sedam prometnih nesreća i to tri s ozlijeđenim osobama, a četiri s materijalnom štetom.

U petak oko 18.50 sati u Novom Marofu, u prometnoj je nesreći ozlijeđena 16-godišnja pješakinja. Osobnim vozilom je pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 0.76 g/kg upravljao 36-godišnjak iz Zagorske ulice iz smjera Radničke ulice u smjeru Zagrebačke ulice. Dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza, nije propustio pješakinju koja je već stupila na pješački prijelaz te je prednjim djelom vozila udario u pješakinju. Ona je pala i ozlijedila se te joj je pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici.

U Podevčevu je jučer ozlijeđena 27-godišnjakinja. Vozeći se iz smjera Remetinca u smjeru Beletinca zbog neprilagođene brzine osobinama i stanju ceste, vidljivosti i atmosferskim prilikama izgubila je nadzor nad upravljačem vozila te je izletjela van kolnika i udarila u cestovni jarak. Nakon udara došlo je do prevrtanja vozila i udara u ogradu kuće. Ozlijeđenoj vozačici pomoć je pružena u varaždinskoj Općoj bolnici.

Mladić starosti 27 godina ozlijeđen je u nesreći koja se dogodila jučer oko 19.30 sati u Strmcu Podravskom.

- Osobnim vozilom je upravljao 27-godišnjak pod utjecajem alkohola u koncentraciji 1.45 g/kg. Upravljao je Ulicom braće Radić iz smjera Strmca Podravskog u smjeru Petrijanca. Brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama, stanju kolnika i vidljivosti, te je prednjim djelom vozila udario u zadnji dio bicikla kojim je ispred njega bez upaljenih svjetala i bez reflektirajućeg prsluka upravljao mladić starosti 27 godina. Uslijed udara je ozlijeđen te mu je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin - izvijestila je policija.

Označeno u