Parkiralištem vozio unazad pa se zabio u drugi auto, ozlijeđene tri osobe Foto: Krešimir Đurić

Parkiralištem vozio unazad pa se zabio u drugi auto, ozlijeđene tri osobe

M.P./Varaždinske vijesti | 19.3.2018. u 12:32h | Objavljeno u Crna kronika

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo seuk upno 7 prometnih nesreća i to 3 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i 4 prometne nesreće s materijalnom štetom. U jednoj nesreći ozlijeđena je 2-godišnja djevojčica...

U nesreći u Koprivničkoj ulici u Šemovcu u petak oko 13.15 sati ozlijeđena je jedna osoba.

- Muškarac starosti 45 godina upravljao je osobnim vozilom iz smjera Zamlake u smjeru Bartolovca. Dolaskom do raskrižja sa Srednjom ulicom započeo je skretati u lijevo, a da prethodno nije propustio osobno vozilo kojim je iz suprotnog smjera upravljao 64-godišnjak, te je došlo do udara prednjeg lijevog djela vozila u prednji dio drugog vozila, te zanošenja oba vozila po kolniku. Nakon zanošenja vozila došlo je do udara u prednji dio vozila kojim je iz smjera Zamlake u smjeru Bartolovca upravljala 35-godišnjakinja. Ozljede je zadobio 64-godišnji vozač, te mu je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane - izvijestili su iz policije.

U petak oko 20.30 sati u Varaždinskoj ulici u Nedeljancu u nesreći je ozlijeđen 19-godišnji pješak.

- Osobnim vozilom kojem je valjanost prometne dozvole istekla upravljao je 26-godišnjak iz smjera Vidovca u smjeru Varaždina. Budući da se nije kretao sredinom obilježene prometne trake, skrenuo  je u desno na biciklističku traku gdje je prednjim djelom vozila udario u tijelo pješaka koji se kretao ispred njega u istom smjeru uz desni rub označen reflektirajućim prslukom. Nakon prometne nesreće razmijenili su podatke i napustili mjesto događaja, no pješak je naknadno zatražio medicinsku pomoć u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane - kažu iz policije.

U subotu oko 21.25 sati u Jalkovečkoj ulici u Varaždinu u nesreći su ozlijeđene tri osobe.

- Muškarac starosti 40 godina uključivao se u promet s obilježenog parkirališta ispred zgrade vožnjom unazad, a da se prethodno nije uvjerio da tu radnju može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu, vodeći pri tome računa o položaju vozila, te o smjeru i brzini kretanja. Tom prilikom je došlo do udara zadnje strane vozila u prednju desnu stranu vozila kojim je desnom prometnom trakom Jalkovečke ulice upravljala 25-godišnjakinja. Ozljede je zadobila vozačica, suvozač starosti 30 godina i 2-godišnja djevojčica. Medicinska im je pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a ozljede im za sada nisu okvalificirane - navode iz policije. 

Označeno u