Otkrivamo: Obiteljski nasilnik Mislav B. (53) digao kuću u zrak zbog problema u braku? Foto: Foto agencija Sjever/Siniša Sović

Otkrivamo: Obiteljski nasilnik Mislav B. (53) digao kuću u zrak zbog problema u braku?

M.P./Varaždinske vijesti | 8.11.2016. u 12:52h | Objavljeno u Crna kronika

Mislav B. 53-godišnji je veterinar iz Trnovca koji je sinoć u stanu u Ulici braće Radić 7 u Varaždinskim Toplicama izazvao eksploziju plina u kojoj je poginuo. Osim njega, od zadobivenih je ozljeda u varaždinskoj bolnici naknadno preminula i 85-godišnjakinja.

Građani Varaždinskih Toplica, s kojima smo jutros razgovarali, o njemu ne znaju mnogo. U njihov se grad i u stan u Ulici braće Radić, kažu, doselio prije mjesec dana. Razlog tome je brakorazvodna parnica od supruge.

- Suprugu je nedavno sreo s novim dečkom. "Pukao" mu je film i premlatio ih. Završio je na policiji. Revoltiran time što će sa sobom, nije se znao snaći u brakorazvodnoj parnici. Očito ga je to sve nagnalo da napravi to što je napravio - kaže Begovićev poznanik.

On o njemu, baš kao i prva susjeda, ima samo riječi hvale.

- Bio je odličan čovjek. Nemam što drugo reći o njemu. Ništa nije pokazivalo da će napraviti ovakvo nešto. Od ljeta si je uređivao taj stan, supruga mu je također dolazila. Nisam shvatila da nešto među njima ne “štima”. Imali su i dvije kćeri, ako se ne varam, one još studiraju - ističe Begovićeva prva susjeda.

Međutim, drugi sugovornici s kojima smo razgovarali tvrde suprotno.

- Zbog agresivnosti nije imao pristup doma. Navodno je neki dan suprugu pronašao s ljubavnikom i premlatio ih. Ona ga je prijavila policiji da joj prijeti i tražila je njegovu psihijatrijsku procjenu - ističe taj sugovornik, dok drugi tvrdi da je bio izrazito agresivne naravi te je tukao suprugu i kćeri.

Inače, iz Sindikata policije Hrvatske ovim putem izražavaju zahvalnost policijskim službenicima PP Novi Marof koji su jučer u kasnim popodnevnim satima pravodobnim postupanjem spriječili još veću tragediju čime su iskazali izuzetnu hrabrost.

- Jučer oko 17.30 višestruko prijavljivani i prepraćivani obiteljski nasilnik kojeg je policija u dva navrata, 1. i 3. studenog ove godine, dovodila na sud, a suci ga puštali na slobodu je u Toplicama u stanu u kojem je boravio otvorio dovod plina i namjerno izazvao eksploziju u kojoj je ozlijeđeno troje građana, dok je počinitelj pronađen mrtav. Samo zahvaljujući hrabroj i pravovremenoj reakciji naših kolegica i kolega koji su zatvorili promet, evakuirali građani i zatvorili dovod plina s vanjske strane zgrade spriječena je još veća tragedija i stradavanje građana. Nažalost, ozlijeđen je naš kolega i član. Također, ovom prigodom ukazujemo na često olako i neodgovorno puštanje na slobodu nasilnika koje policija dovodi na sudove zbog čega se često i sami zapitamo o učinkovitosti pravne države - navodi se u priopćenju kojeg potpisuje predsjednik SPH Dubravko Jagić.

>> U eksploziji kuće u V. Toplicama poginula jedna osoba, više ozlijeđenih

>> FOTO: Policija istražuje okolnosti eksplozije u V. Toplicama, ne isključuju mogućnost samoubojstva

>> Preminula i druga osoba ozlijeđena u eksploziji u V. Toplicama

>> Policija potvrdila kako je muškarac (53) pustio plin i uzrokovao eksploziju

>> FOTO: Nevjerojatne tvrdnje građana o topličkoj tragediji

>> KOMENTAR Što policija (ni)je učinila u Varaždinskim Toplicama

>> Pomozite obitelji iz V. Toplica koja je u eksploziji ostala bez svega

Označeno u