Četrdesetosmogodišnjak se nalazi u istražnom zatvoru Foto: Ilustracija/Krešo Đurić

Osuđen na 17 godina zatvora jer je sedam godina spolno zlostavljao kćeri

M.P./Varaždinske vijesti | 19.9.2016. u 08:08h | Objavljeno u Crna kronika

Na sedamnaest godina zatvorske kazne nepravomoćnom je presudom varaždinskoga Županijskog suda protekli tjedan osuđen 48-godišnjak iz Međimurske županije zbog počinjenja više kaznenih djela spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina te teških kaznenih protiv spolne slobode.

Muškarac je proglašen krivim jer je punih sedam godina, od 2008. godine sve do kolovoza 2015. godine, u cilju zadovoljenja svojega spolnog nagona spolno iskorištavao svoje tri maloljetne kćeri unatoč njihovom protivljenju. Pritom im je zaprijetio da o tome nikome ne govore jer će dobiti batine ili će ih zatući. Sve se događalo unutar njihove obiteljske kuće.

Tročlano sudsko vijeće izreklo mu je jedinstvenu zatvorsku kaznu od 17 godina, u koju je uračunato i vrijeme koje je proveo u istražnom zatvoru, točnije od studenog prošle godine nadalje. Nepravomoćnom mu je presudom ponovo produljen istražni zatvor.

Oštećene kćeri svojim su postavljenim imovinsko-pravnim zahtjevima upućene na pokretanje parnice, a 48-godišnjak je dužan podmiriti sudske troškove od 30.700 kuna te paušal od 700 kuna.

Označeno u