Osamnaestogodišnjak koji je krao aute završio u istražnom zatvoru Foto: Ilustracija

Osamnaestogodišnjak koji je krao aute završio u istražnom zatvoru

M.P./Varaždinske vijesti | 12.8.2017. u 08:04h | Objavljeno u Crna kronika

Osamnaestogodišnjaka kojeg su ovaj tjedan uhitili varaždinskih policajci, ispitalo je i Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu zbog osnovane sumnje da je počinio niz kaznenih djela. Između ostalog, kaznena djela teške krađe u produljenom trajanju, neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari u produljenom trajanju te krivotvorenja isprave.

Postoji osnovana sumnja da je od 30. lipnja do 9. kolovoza 2017. na području Varaždina i okolice te u Zagrebu, u osam navrata provaljivao u automobile i ulazio u nezaključana vozila i iz njih uzimao i zadržavao za sebe novac i druge vrijedne predmete, u četiri navrata uzimao i zadržavao za sebe bicikle i motocikle, dok je u jednom navratu s leđa prišao slučajnoj prolaznici i istrgnuo joj iz ruke vrećicu u kojoj su se nalazili mobitel i novac.

- Nadalje, sumnja se da je u četiri navrata bez znanja i ovlaštenja vlasnika uzimao njihove osobne automobile i koristio ih za vožnju te da je u jednom navratu na osobni automobil kojim se koristio za vožnju montirao registarske pločice koje ne pripadaju tom vozilu. Osnovano se sumnja da se 18-godišnji osumnjičenik nepripadno okoristio za oko 40.000 kuna - navodi ODO.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i mladiću odredila istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.