Optužni prijedlozi protiv čak 10 sudionika fizičkog obračuna na Franjevačkom trgu Foto: Screenshot Facebooka

Optužni prijedlozi protiv čak 10 sudionika fizičkog obračuna na Franjevačkom trgu

| 9.4.2019. u 12:15h | Objavljeno u Crna kronika

Policija je provela kriminalističko istraživanje vezano za događanja koja su se odvila 17. veljače u vremenu od 5.30 do 6 sati kada je na Korzu izbila masovna tučnjava, a koja je ulovljena na noćnoj snimki strane građana te objavljena na društvenim mrežama i u medijima.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je na Trgu kralja Tomislava došlo do narušavanja javnog reda i mira, odnosno vike, galame i vrijeđanja između 19-godišnjakinje i 30-godišnjaka. Tom prilikom, se također njima na isti način vikom, galamom, vrijeđanjem i međusobnim fizičkim obračunom priključilo više muškaraca starosti 16, 21, 25, 23 i 21 godinu. U fizičkom obračunu mladići starosti 16, 21 i 25 godina su zadobili ozljede, te su zatražili medicinsku pomoć u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede su im okvalificirane kao lakše tjelesne.

Protiv svih osumnjičenih policijski službenici podnijeli su Optužni prijedlog nadležnom prekršajnom odjelu Općinskog suda u Varaždinu.

- Ovim putem apeliramo na sve građane koji svjedoče nekom narušavanju javnog reda i mira ili neke druge kažnjive radnje, osim snimanja istog, da žurno obavijeste policiju - rekli su iz PU Varaždinske.

Označeno u