Opljačkao trgovinu i ugostiteljski objekt u Varaždinu, a potom i ukrao automobil Foto: VV arhiva / ilustracija

Opljačkao trgovinu i ugostiteljski objekt u Varaždinu, a potom i ukrao automobil

Varaždinske vijesti | 6.7.2023. u 09:05h | Objavljeno u Crna kronika

Policijski službenici PP Varaždin dovršili su kriminalističko istraživanje nad 39 godišnjim muškarcem.

- Sumnja se da je počinio kazneno djelo razbojničke krađe. On je 4. srpnja ušao u jednu trgovinu u Varaždinu, došao do blagajne i iskoristio zauzetost prodavačice te je ključem koji se nalazio u bravi otvorio blagajnu i iz iste otuđio novčani iznos od nekoliko stotina eura. Prodavačica ga je primijetila nakon čega se on trčeći udaljio iz trgovine. Krenula je za njim i uhvatila ga za ruku, pri čemu ju je s ciljem da zadrži stvar koju je protupravno stekao, drugom rukom odgurnuo i pobjegao - izvijestili su iz policije.

- Nadalje, sumnja se kako je isti muškarac 5. srpnja provalio u jedan ugostiteljski objekt u Varaždinu i otuđio ladicu registar kase od monitora pričinivši sveukupnu materijalnu štetu u iznosu od oko 150 eura - dodali su iz policije.

No, sumnja se i da je isti muškarac počinio kazneno djelo neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari.

- On je 5. srpnja u Varaždinu, ušao u jedno dvorište, sjeo u otključani osobni automobil u vlasništvu 72-godišnjaka te originalnim ključem koji se nalazio u automobilu stavio u pogon vozilo i udaljio se s mjesta događaja. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 3000 eura. Kasnije je otuđenim vozilom izazvao prometnu nesreću u mjestu Podvorec - naodi se u policijskom izvješću.

Nakon kriminalističkog istraživanja, protiv muškarca slijedi podnošenje kaznene prijave nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Varaždinu te će, sukladno nalogu Županijskog suda u Varaždinu, biti predan u zatvor u Zagrebu na izdržavanje kazne zatvora.