Nestala Vera Funtek iz Hrastovljana, nakon opsežne potrage na terenu policija nastavlja istragu Foto: VZO Martijanec; nestali.hr

Nestala Vera Funtek iz Hrastovljana, nakon opsežne potrage na terenu policija nastavlja istragu

Varaždinske vijesti | 22.5.2019. u 19:15h | Objavljeno u Crna kronika

I dalje traje potraga za Verom Funtek (57) iz Hrastovljana u općini Martijanec, koja se, prema podacima Nacionalne evidencije nestalih osoba, u četvrtak 16. svibnja oko 13.30 sati udaljila s adrese prebivališta u nepoznato.

Veta Funtek visoka je 165 cm, ima crnu kosu, srednje je tjelesne građe, a u trenutku nestanka bila je odjevena u crnu jaknu, majicu crveno-crne boje, donji dio trenirke crne boje i plave patike.

Kako su izvijestili iz Vatrogasne zajednice općine Martijanec, u potragu za njom prošli su se petak, 17. svibnja, uključila sva dobrovoljna vatrogasna društva u VZO Martijanec, uz snage Hrvatske gorske službe spašavanja – Stanice Varaždin i Stanice Koprivnica, te službenike Policijske postaje Ludbreg. Sveukupno je na intervenciji bilo 50-ak operativaca.

Osim podataka da je nestala 16. svibnja, kasnije su se pojavile informacije da su je mještani vidjeli tog dana na različitim lokacijama unutar općine, izvijestili su iz VZO Martijanec.

- Kako je padao mrak i intervencija postajala sve teža, gotovo nemoguća, završena je u 22:45 sati. Nakon što su operativne snage vatrogastva kao i policijski službenici otišli s mjesta događaja, Stanica HGSS u zrak je dignula bespilotnu letjelicu s termalnom kamerom uz nadu da će se nestala osoba pronaći, no ni to nije pomoglo. Sljedećeg dana, u subotu 18. svibnja, nastavak intervencije bio je u 08:00 sati. Operativne postrojbe šest društava Vatrogasne zajednice Općine Martijanec, HGSS – Stanice Varaždin, Čakovec i Koprivnica te policijski službenici PP Ludbreg održali su sastanak na kojem su bile predstavljene sve informacije od dana prije, te plan intervencije za taj dan. Na intervenciji je sveukupno sudjelovalo 60 operativaca koji su iz zraka, iz vode i s zemlje pokušali pronaći nestalu osobu, pri čemu su vođenje intervencije koordinirali pročelnik HGSS-ove Stanice Varaždin Mario Musulin i zapovjednica VZO Martijanec Tihana Huzjak. Također, diljem općine postavljeni su plakati s fotografijom nestale, kao i naznačenim brojem 192, uz molbu da svi koji nešto znaju jave to u najbližu policijsku postaju, no odgovora nije bilo - istaknuli su vatrogasci.

- Nakon gotovo 12 sati neumornog traganja, hodanja i spuštanja nizvodno rijekom Plitvicom, u 20:30 sati završila je najopsežnija potraga za nestalom osobom u općini Martijanec. Nažalost, gospođa nije pronađena te je policijska istraga još uvijek u tijeku - izvijestili su iz VZO Martijanec.

nestali_vera_funtek.jpg

nestali_vzo_martijanec_2.jpg

nestali_vzo_martijanec_3.jpg

nestali_vzo_martijanec_4.jpg

nestali_vzo_martijanec_5.jpg

nestali_vzo_martijanec_1.jpg

Označeno u