Nesreću u Stažnjevcu skrivio vozač auta, jer se nije zaustavio na pružnom prijelazu

M.P./Varaždinske vijesti | 22.1.2018. u 11:51h | Objavljeno u Crna kronika
Ljekarne VŽŽ

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno 13 nesreća, od čega četiri s ozlijeđenim osobama i devet nesreća s materijalnom štetom.

U naletu vlaka na automobil u petak oko 6.20 sati ozlijeđene su dvije osobe.

- Muškarac starosti 50 godina upravljao je osobnim vozilom lokalnom cestom u Stažnjevcu. Dolaskom do prijelaza ceste preko željezničke pruge, na kojem nema uređaja za zatvaranje prometa ni uređaja za davanje znakova kojima se najavljuje približavanje vlaka, nije se zaustavio i uvjerio da ne nailazi vlak već je bez zaustavljanja započeo prelaziti prugu. Tom je prilikom u prednji desni dio njegovog vozila, prednjim dijelom udario putnički vlak koji je prometovao na relaciji Golubovec – Varaždin. Osobno je vozilo od siline udara odbačeno ulijevo na zemljište. U nesreći je ozlijeđen 21-godišnji putnik iz osobnog vozila te je prevezen u Opću bolnicu Varaždin, dok je vozač zadobio ogrebotine na desnoj šaci, ali je ponuđenu liječničku pomoć odbio - izvijestili su iz policije.

Željeznički promet te promet lokalnom cestom bili su obustavljeni tijekom očevida sve do 8.10 sati.

U nesreći u petak oko 11.45 sati u Ulici Stjepana Radića u Vidovcu, teže je ozlijeđen 10-godišnji dječak. Mladić u dobi od 23 godine upravljao je teretnim vozilom iz smjera Jurketinca u smjeru Varaždina. Dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza, zbog nekretanja sigurnosnom brzinom, nije se zaustavio te je prednjim dijelom vozila udario 10-godišnjaka koji je prelazio kolnik. Ozlijeđenom je dječaku medicinska pomoć pružena u OB Varaždin.

Jedna je osoba ozlijeđena u nesreći u petak oko 14.10 sati u Presečnu. Muškarac starosti 64 godine upravljao je osobnim vozilom iz smjera Novog Marofa u smjeru Varaždina. Zbog neprilagođene brzine kretanja, u jednom je trenutku prednjim dijelom vozila udario u stražnji lijevi dio osobnog vozila kojim je ispred njega u istom smjeru upravljala 21-godišnjakinja, koja se zaustavila ispred obilježenog pješačkog prijelaza radi propuštanja pješaka. U prometnoj je nesreći ozlijeđena 21-godišnja vozačica te je prevezena u varaždinsku Opću bolnicu.

U petak oko 12 sati u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu, dogodila se nesreća s ozlijeđenom osobom. Muškarac starosti 30 godina upravljao je osobnim vozilom te se uključivao u promet Zagrebačke ulice vožnjom unazad s obilježenog parkirališnog mjesta. Tom je prilikom stražnjim dijelom vozila udario u lijevi bočni dio osobnog vozila i 45-godišnju vozačicu, koja je u tom trenutku ulazila u vozilo nepropisno zaustavljeno na biciklističkoj traci. Nakon prouzročene prometne nesreće, 30-godišnjak je napustio mjesto događaja, a da nije popunio i potpisao Europsko izvješće ili na drugi način razmijenio osobne podatke i podatke o svojem vozilu. Navedenog su naknadno pronašli policijski službenici te je alkotestiranjem utvrđena koncentracija od 0.77 g/kg alkohola u krvi. U prometnoj je nesreći lakše ozlijeđena 45-godišnja vozačica, a medicinska joj je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin.

Označeno u