Nesreću između G. Ladanja i Nove Vesi izazvao 49-godišnjak s 1.4 promila Foto: VV arhiva / ilustracija

Nesreću između G. Ladanja i Nove Vesi izazvao 49-godišnjak s 1.4 promila

I.D./Varaždinske vijesti | 11.1.2018. u 09:37h | Objavljeno u Crna kronika
Ljekarne VŽŽ

U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, 10. siječnja oko 15 sati na županijskoj cesti između Gornjeg Ladanja i Nove Vesi Petrijanečke, ozlijeđene su dvije osobe.

Prema izvješću Policijske uprave varaždinske, muškarac starosti 49 godina upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1.40 g/kg iz smjera Gornjeg Ladanja u smjeru Nove Vesi. Zbog neprilagođene brzine osobinama i stanju ceste, izgubio je nadzor nad upravljačem i vozilom u zanošenju prešao ulijevo na prometnu traku za vozila iz suprotnog smjera te prednjim dijelom vozila udario u prednji lijevi dio osobnog vozila kojim je iz suprotnog smjera upravljao 66-godišnjak.

Od siline udara vozilo 66-godišnjaka je sletjelo udesno van kolnika u cestovni jarak, dok se drugo vozilo zaustavilo poprečno na desnoj prometnoj traci. U prometnoj su nesreći ozlijeđena oba vozača te su zadržani na liječenju u varaždinskoj Općoj bolnici. Za vrijeme trajanja očevida, do 17.20 sati, navedena dionica ceste je bila zatvorena te se sav promet odvijao obilaznim pravcima uz regulaciju policijskih službenika.

U prometnoj nesreći koja se dogodila također jučer, 10. siječnja u 11.15 sati u Kaniži, ozlijeđen je 76-godišnji muškarac. On je upravljao biciklom županijskom cestom iz smjera Bedenca u smjeru Ivanca. Dolaskom do raskrižja s državnom cestom D-35 ušao je u raskrižje, a da nije propustio osobno vozilo kojim je tom cestom iz smjera Ivanca u smjeru Lepoglave upravljala 54-godišnjakinja. Prilikom udara prednjeg dijela vozila u lijevi bočni dio bicikla, 76-godišnjak je pao na kolnik te je ozlijeđen. Medicinska mu je pomoć pružena u Opću bolnicu Varaždin, a njegove ozljede za sad nisu okvalificirane.

Od ostalih događaja, tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave varaždinske zabilježen je jedan prekršaj protiv javnog reda i mira i to u Donjem Kućanu.