Nesreće u Križovljangradu, Varaždinu i Črešnjevu, ozlijeđene četiri osobe Foto: VV arhiva / ilustracija

Nesreće u Križovljangradu, Varaždinu i Črešnjevu, ozlijeđene četiri osobe

I.D./Varaždinske vijesti | 19.7.2018. u 16:39h | Objavljeno u Crna kronika

U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, 18. srpnja oko 12 sati u Križovljangradu, ozlijeđena su dva dječaka.

Naime, dječak u dobi od 13 godina upravljao je biciklom odvojkom Dravske ulice iz smjera Cestice, bez zaštitne kacige za glavu i bez pratnje osobe starije od 16 godina, prevozeći na upravljaču bicikla 12-godišnjeg dječaka. Dolaskom do raskrižja s kolnikom Dravske ulice koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, ušao je u raskrižje, a da nije propustio osobno vozilo kojim je iz smjera Babinca u smjeru Ormoža, upravljala 36-godišnja državljanka Slovenije. Tom je prilikom došlo do udara prednjeg dijela vozila u lijevi bočni dio bicikla pri čemu su ozlijeđena oba dječaka. Medicinska im je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njihove su ozljede okvalificirane kao lakše.

Jedna je osoba ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, 18. srpnja oko 14.20 sati u Varaždinu. Djevojka u dobi od 26 godina upravljala je mini busom odvojkom ulice Mihovila Pavleka Miškine, iz smjera Trnovca. Dolaskom do raskrižja s odvojkom Šetališta dr. Franje Tuđmana, započela je skretanje udesno, a da se nije uvjerila da to može učiniti na siguran način. Pritom je desnim bočnim dijelom vozila udarila u bočni dio bicikla kojim je u istom smjeru, zadržavajući smjer kretanja ravno, upravljao 49-godišnjak. Vozač bicikla je uslijed udara pao na kolnik pri čemu je ozlijeđen. Medicinska mu je pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a ozljede će se okvalificirati naknadno.

Muškarac starosti 42 godine ozlijeđen je u prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, 18. srpnja oko 19 sati u Črešnjevu. On je upravljao traktorom Školskom ulicom u smjeru Ledinca. Zbog neprilagođene brzine osobinama i stanju ceste, pri izbjegavanju udara u psa koji je pretrčavao kolnik, izgubio je nadzor nad upravljačem i u zanošenju prešao udesno van kolnika, gdje je vozilom udario u metalne ograde dvaju dvorišta. Ozlijeđeni je vozač prevezen u Opću bolnicu Varaždin, a njegove ozljede za sad nisu okvalificirane.