Momčad KK Vindija Foto: kk vindija

Košarkaši Vindije se u Ludbregu i treći puta ove sezone upisali u klub 100

| 24.12.2017. u 14:45h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

 

 
Košarkaši Vindije jučer su odigrali zaostalu utakmicu u Ludbregu u sklopu 4. HKL i pobijedili domaći Grafičar 101:62.

- Već na zadnjem treningu se vidjela nevjerovatna želja, energija igrača i dobra pozitivna atmosfera, svi su željeli da sezonu završe dobrom igrom i pobjedom .Ponosan sam što smo odigrali za kraj sezone ovakvu energetsku,hrabru i dobru utakmicu. Krenuli smo mogu sad već i reći prepoznatljivom igrom, visoki ritam koji držimo s puno rotacije i agresivno preko cijeloga terena.  Početak kao iz snova, u prvih 10 minuta zabijamo 30 koševa, uz šut 60%, bacanja 100 % i uz sve to kontrola reketa s uhvaćenih 10 skokova - naglasio je analizirajući susret trener Vindije Dražen Cesar.

- Drugih desetak minuta je bila gotovo preslika prve četvrtine, s time da smo se podigli na još višu razinu u  napadačkom djelu s postignutih 38 koševa. Mogu reći da smo u prvom poluvremenu odigrali vrlo kvalitetnu utakmicu u oba smjera, pogotovo napadački gdje smo postigli 58 koševa,a greške su bile minimalne i rezultatski je utakmica bila već riješena. U drugom poluvremenu priliku su dobili svi igrači, svaki je dao energiju više i dalje se trčalo, skakalo, protok lopte je bio dobar, uvijek je došla do igrača koji je bio u najboljoj poziciji. Po prvi puta smo imali šest igrača koji su bili dvoznamenkasti - dodao je Cesar.

Kod Vindije su se među strijelce upisali Kuparić s 19 koševa, Bađun sa 16,Kos s 14, Cesarec i Kapustić s 12, te Kovačić s 10 koševa.

- Prvi dio sezone je iza nas, nalazimo se u vrhu ljestvice sa šest pobjeda, obrambeno smo jedna od najboljih ekipa u ligi s prosjekom od 62 primljena koša. U ovoj polusezoni tri smo puta postigli preko 100 koševa , dok u cijeloj prošloj sezoni smo se jedva približili brojci 80 postignutih koševa, gdje je stottka bila velika želja ali na žalost gotovo nemoguća misija. Moram napomenuti da sam izuzetno zadovoljan ekipom i napretkom, budući da smo u odnosu na prošlu godinu ostali bez tri startera, tako da je ovaj uspjeh tim veći, kohezija i timski duh je na puno višoj razini - zaključio je Cesar.

Nastavak prvenstva bit će 18. siječnja kada će u Graberju u 18 sati Vindija igrat protiv prošlogodišnjeg doprvaka Kotoribe.