U subotu na varaždinskom placu kupce čekaju ekološke platnene vrećice i zdrava hrana

Varaždinske vijesti | 16.4.2018. u 10:26h | Objavljeno u Društvo

Uoči Dana planeta Zemlje, u subotu, 21. travnja, od 9 sati, na varaždinskome će placu Udruga "Medenjak" posebnom akcijom apelirati na građane kako bi potaknuli češće korištenje platnenih vrećica ili torbi, kao alternativu klasičnim plastičnim vrećicama.

Gradska tržnica već drugu godinu podržava ovu akciju "Medenjaka", a ove godine, Danu planeta Zemlje pridružuje se i tvrtka Čistoća u kojoj naglašavaju važnost odvajanja i recikliranja otpada jer se na taj način štetnost plastičnih vrećica za prirodu, svodi na minimum.

Kupce na varaždinskoj tržnici u subotu očekuje čak 300 ekoloških platnenih vrećica, a osvojit će ih svi koji budu točni u jednostavnom i brzom eko kvizu.

- Cilj nam je da ljudi sudjelujući u kvizu na trenutak zastanu i razmisle što mogu promijeniti u svakodnevnim navikama kako bi sačuvali prirodu - poručuje Jasna Sačić, predsjednica Udruge "Medenjak".

Udruga Medenjak u Varaždinu vrlo aktivno djeluje od 2013. godine, te okuplja članove koji dijele strast prema zdravom kuhanju i nutricionizmu, ekologiji, kreativnom uređenju doma, jednom riječju - kvalitetnom življenju.

Članice "Medenjaka" često su na varaždinskome placu koji je njihova prva stanica u kupnji namirnica. Ovom će prigodom kupce na tržnici počastiti i jelima iz svoje kulinarske radionice, pa je ovaj događaj ujedno prigoda da se kuša ukusna zdrava hrana i nauči iz prve ruke kako se ona priprema.

Varaždinski plac će dakle i ove subote ponuditi razlog više za posjetu, a nakon Dana planeta Zemlje, uskoro će slijediti i drugi događaji. Već za 5. svibnja najavljuje se obilježavanje 15. godišnjice velike obnove placa i dodjela certifikata "Proizvodi hrvatskog seljaka", a 27. svibnja održat će se 11. Varaždinski sejem.