Ne nasjedajte prevarantima: MUP upozorio na lažne nagradne igre na Facebooku Foto: MUP

Ne nasjedajte prevarantima: MUP upozorio na lažne nagradne igre na Facebooku

I.D./Varaždinske vijesti | 7.5.2019. u 15:48h | Objavljeno u Crna kronika

Ministarstvo unutarnjih poslova izvijestilo je da je zaprimilo više prijava građana o lažnim nagradnim igrama na Facebook stanicama.

Kako su naveli, "nagradna igra" sastoji se u tome da se na lažnim Facebook stranicama različitih hrvatskih poslovnih banaka i drugih trgovačkih društava objavljuju nagradne igre te je za sudjelovanje potrebno stranicu označiti sa „sviđa mi se“ / „like“, podijeliti objavu na vlastitom profilu i poslati privatnu poruku. Nakon određenog vremena, sudionici ove lažne nagradne igre zaprimaju poruku da su sretni dobitnici i da radi podizanja nagrade moraju dostaviti fotografiju svog lica i osobne iskaznice.

- Upozoravamo građane kako je jedini cilj počinitelja, koji su kreirali lažne Facebook stranice, na prijevaran način pribaviti njihove osobne podatke u svrhu zlouporabe. Nemojte dijeliti takve objave na vlastitim Facebook stranicama, a svoje fotografije i fotografije osobnih isprava ne šaljite putem društvenih mreža ili elektroničke pošte - upozoravaju građane iz MUP-a.

mup_1.jpg

>erste.jpg

mup_2.jpg