Nasilje u obitelji: 49-godišnjak supruzi, kćeri i njenom partneru prijetio smrću Foto: ilustracija

Nasilje u obitelji: 49-godišnjak supruzi, kćeri i njenom partneru prijetio smrću

I.D./Varaždinske vijesti | 24.1.2019. u 11:03h | Objavljeno u Crna kronika

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu provelo je prvo ispitivanje uhićenog hrvatskog državljanina (1970.) zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela nasilja u obitelji i prijetnje.

Naime, kako navodi DORH, postoji osnovana sumnja da je 49-godišnjak od ožujka 2016. do siječnja 2019. godine u obiteljskoj kući u okolici Varaždina, revoltiran činjenicom da je njihova kći u vezi sa starijim muškarcem, učestalo u alkoholiziranom stanju vrijeđao, omalovažavao i fizički napadao svoju suprugu, da je bacao na nju stvari koje su mu bile pri ruci, da je u najmanje četiri navrata razbio njezine mobitele te da je kontrolirao njezino kretanje i kupljene autobusne karte, oduzimao joj automobil, provjeravao njezine platne liste i obustave na plaće. Osnovano se sumnja i da je 16. i 19. siječnja 2019. prijetio svojoj supruzi, kćeri i njezinom partneru da će ih sve ubiti.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila 49-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u postupku i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Označeno u